Mekanlarda arka plan müzik yönetimini sağlayan Symbie, Türkiye çapında bin noktayı geçti

Mekanlarda arka plan müzik yönetimini sağlayan Symbie, Türkiye çapında bin noktayı geçti

Türkiye'de işletmeler için Spotify servisini 2014'ten bu yana sunan Symbie, yıllık yüzde 100'ü aşkın bir oranla büyümeye devam ediyor. Bugün aralarında Türkiye'nin en büyük AVM'leri ve Crate&Barrel'dan Yargıcı'ya tanınmış perakende mağazalarının olduğu binden fazla noktada hizmet verdiğini açıklayan Symbie, yakın zamanda video yayınına da başladı.

Tahir Zaimoğlu tarafından kurulan Symbie, 2013 sonunda faaliyete başladı. Spotify ve benzeri müzik girişimlerinden farklı olarak Symbie, bir online müzik yayınlama servisi değil. İşletmelere ilk günden beri kendi geliştirdiği Audio Box adlı bir cihaz kullandıran Symbie, mekanları bilgisayar üzerinde çalışan bir uygulamaya zorlamanın doğru bir davranış olduğunu düşünmüyor. Audio Box'ı ücretsiz olarak kullanıcılarına sunan Symbie'nin kullanımı kolay bir Kontrol Paneli bulunuyor. Herhangi bir bilgisayarda çalışan Symbie Kontrol Paneli ile zincir mağazalar, kolayca tüm mağazalardaki müzik ve anons yönetimini yapabiliyor, müzik listesini değiştirebiliyor, ya da sisteme bağlı olan ve/ya olmayan tüm mağazalarını görüntüleyebiliyor.

Symbie yurtdışında uzun süredir hizmet veren bir müzik kütüphanesi ile çalıştığını söylüyor, Symbie kütüphaneyi kullanarak meslek birliklerine herhangi bir lisans ücreti ödemeye gerek kalmıyor. Normal koşullarda mekanların müzik yayını yapabilmesi için Meslek İşletmeleri Birliği'ne (MİB) giderek lisans ücretini ödemesi ve ardından müzik servisi için ayrı bir ödeme yapması gerekiyor. Audio Box üzerinden onlarca farklı türde müzik yayını yapılabiliyor. DJ Murat Uncuoğlu ile çalışan Symbie bu sayede işletmelerin kurumsal kimliklerine uygun şekilde arka plan müziklerini özelleştirebiliyor.

Türkiye'de işletmeler için müzik oldukça yaygınlıkla kullanılsa da, teknoloji girişimleri için yeni yeni gelişen bir pazar. Bu alana erken giriş yapan Symbie, erişimiyle potansiyel rakiplerine karşı ciddi bir avantaja sahip.

Symbie, Audio Box'a benzer şekilde mekanlarda yayınlanan videoların düzenlenmesini sağlayan Video Box'ı yakın zamanda devreye aldı. Özellikle yaya trafiği yüksek olan noktalarda gerek vitrine gerekse mağaza içine yerleştirilen ekranlar için geliştirilen Video Box, ile satış noktasındaki farklı ekranların tek noktadan yönetilmesini sağlıyor. Video Box donanımı Audio Box gibi ücretsiz sunuluyor. Symbie işletme büyüklüğüne göre aylık ücretlendiriyor servisini. Symbie'nin hedefi, büyümesini sürdürmek ve lisans ödenmeden yapılan müzik yayınlarının önüne geçmeye devam etmek. Bu alanda yurt dışında hizmet veren Soundtrack Your Brand yakın zamanda 22 milyon dolar yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.