BMW'nin stratejik yatırımcısı olduğu araba kiralama servisi Skurt, 10 milyon dolar yatırım aldı

BMW'nin stratejik yatırımcısı olduğu araba kiralama servisi Skurt, 10 milyon dolar yatırım aldı

Özel vale servisiyle araba kiralama hizmeti sunan Skurt, 10 milyon dolarlık yeni yatırımla bu dikeydeki potansiyele yeni bir ışık tutuyor.

Skurt, araç kiralama işini vale hizmetiyle özelleştiren bir girişim. Yani istediğiniz arabayı istediğiniz saat için mobil uygulama üzerinden kiralıyorsunuz ve Skurt valesi aracı getirip kapınıza bırakıyor. Yine araçla işiniz bittiğinde Skurt valesi gelip aracı teslim alıyor ve zahmetsiz bir kiralama yapmış oluyorsunuz. 2015 yılında kurulan girişim Android ve iOS uygulamalarıyla hizmet veriyor ve 1 saat içinde aracınızı kapınıza getiriyor. Sadece yerel sürücülere değil, uluslarası (ehliyete sahip) sürücülere de hızlı kiralama hizmeti sunuyor.

"Cebinizdeki arabanız" sloganıyla hizmet veren Skurt'un 10 milyon dolarlık Seri A yatırımına Upfront Ventures öncülük ediyor ama daha önce Skurt'a stratejik yatırım yapan BMW bu yatırım turuna da katılmış. Dolayısıyla BMW'nin desteğinin artarak devam ettiğini söylemek mümkün. Şimdiye dek San Diego ve Miami'de 10 binlerce araç tahsis eden girişim bu yatırımla birlikte büyümesini hızlandırmak istiyor. Zira bu işi yapan tek girişim Skurt değil.

Audi & Silvercar

Talebe dönük araç kiralama servislerinden biri olan Silvercar da Audi'den 28 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. Silvercar'ın sadece Audi A4 kiralamak gibi bir tercihi olsa da Skurt-BMW ortaklığı için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Ancak bu alandaki yatırımların en azından maliyet azaltıcı bir önlem olarak devreye alındığını söylemekte fayda var. Hatta hızlı büyüyen girişimlerde bu durum o kadar önemli ki bisiklet kiralama girişimi Mobike'ın Foxconn'dan yatırım almasını da bu noktada hatırlatmakta fayda görüyorum.

Bilmeyenler için Türkiye'de de mobil uygulamayla araç kiralama girişimi Drive Yoyo'nun otomobil üreticileriyle ortak çalışmalar yaptığını ekleyeyim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.