Apple, merakla beklenen yeni kampüsü Apple Park'ı Nisan'da açıyor

Apple, merakla beklenen yeni kampüsü Apple Park'ı Nisan'da açıyor

Apple, plan aşamasından itibaren, yaklaşık altı yıldır merakla beklenen yeni kampüsü, Apple Park'ı Nisan ayında açacağını duyurdu. 708 bin metrekarelik kampüse çalışanların Nisan'dan itibaren taşınmaya başlayabileceğini açıklayan Apple, 12 binden fazla çalışanının taşınma işleminin altı aydan uzun sürmesini bekliyor.

Apple'ın konuyla ilgili yazılı açıklamasına göre, planlaması Steve Jobs tarafından yapılan Apple Park, Jobs'ın hatırasını dev konferans binasına onun adını vererek yaşatacak. Steve Jobs Theater adı verilen bin kişilik oditoryum, bu yılın ilerleyen günlerinde açılacak. 6,1 metre uzunluğunda, 50 metre çapında cam bir silindirden oluşan binanın çatısı ise metalik karbon fiber kullanılarak üretildi. Apple Park’taki en yüksek tepelerden birinde yer alan Steve Jobs Theater, ana binaya ve yeşil alana bakıyor.

Foster + Partners işbirliğiyle tasarlanan Apple Park, 464 bin 500 metrekarelik asfalt ve beton alanı yeşil alana dönüştürüyor. 9 bin yerel ve kuraklığa dayanıklı ağaç içerecek olan kampüs, yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle çalışacak. Çatısında yer alan 17 megawatt değerindeki güneş panelleri sayesinde Apple Park dünyadaki en büyük güneş enerjisi sistemine sahip tesis olacak. Kampüs ayrıca dünyanın en büyük doğal havalandırmalı binasına da ev sahipliği yapıyor. Binanın, yılın dokuz ayında ısıtma veya klima gerektirmeyeceği tahmin ediliyor. Binaların ve park alanlarının inşasına yaz boyunca devam edilmesi planlanıyor.

Apple CEO'su Tim Cook açıklamasında, “Steve’in Apple vizyonu, bizimle geçirebildiği sürenin çok daha ötesine uzanıyordu. Apple Park’ın nesiller boyunca inovasyonun merkezi olmasını istemişti,” diyor ve ekliyor: “Çalışma yerleri ve park alanları hem ekibimize ilham verecek hem de çevreye yararlı olacak şekilde tasarlandı. Dünyanın enerji verimliliği en yüksek binalarından birine sahibiz ve kampüs tamamen yenilenebilir enerjiyle çalışacak.”

Apple Park, Steve Jobs Theater ile birlikte halka açık bir Apple Store ve kafe ile ziyaretçileri ağırlayacak. Kampüs, Apple çalışanlarına yönelik 9 bin 290 metrekarelik bir spor salonu, güvenlikli araştırma ve geliştirme tesisleri de içerecek. Halkanın iç bölümündeki park alanları ise çalışanlar için 3,2 kilometrelik yürüyüş ve koşu yolları, bir meyve bahçesi, çim alan ve bir göleti barındıracak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.