ABD'deki iPhone kullanıcıları 2016'da mobil uygulamalara ortalama 40 dolar harcadı

ABD'deki iPhone kullanıcıları 2016'da mobil uygulamalara ortalama 40 dolar harcadı

Uygulama analiz firması Sensor Tower, mobil uygulamalar hakkında istatistikler paylaşmaya devam ediyor. 2016 yılında Amerika'daki iPhone kullanıcılarının 2015 yılına oranla mobil uygulamalara daha fazla harcama yaptığını paylaşan Sensor Tower, en büyük artışın ise eğlence kategorisindeki uygulamalarda olduğunu belirtiyor.

Yeni analize göre Amerika'daki iPhone kullanıcıları için 35 dolar olan ortalama mobil uygulama harcaması 2016 yılında 40 dolar seviyelerine kadar yükselmiş. Harcanan paranın büyük bir bölümü ise oyun kategorisindeki uygulamalara gitmiş, 2016'da Amerika App Store'undaki uygulama gelirlerinin yüzde 80'ini oyunlara yapılan harcamalar oluşturuyor.

iPhone kullanıcıları geçtiğimiz yıl mobil oyunlara ortalama olarak 27 dolar harcamış. 2015 yılında ortalama olarak 1 dolar harcanan eğlence kategorisi için ise 2016 yılında ortalama 2.30 dolar seviyelerine çıkılmış. Eğlence kategorisindeki bu artışın en büyük nedeni ise Netflix ve Hulu gibi uygulamaların giderek popülerliğini arttırması.

Gelirlerin yanı sıra uygulama indirilme rakamlarını da paylaşan Sensor Tower, 2015 yılında Amerika'daki bir iPhone kullanıcısının ortalama olarak 35 uygulama indirdiğini, 2016 yılında ise bu rakamın 33 uygulamaya gerilediğini analizlerle ortaya koyuyor.

Tıpkı gelirlerde de olduğu gibi indirilme rakamlarında da oyunlar kategorisi en başta yer alıyor. 2016 yılında ortalama olarak 10 oyun indiren iPhone kullanıcıları, fotoğraf ve video kategorileri için ortalama 3 uygulama indiriyor. Yapılan bu analizin Amerika'daki 132 milyon aktif iPhone kullanıcısı incelenerek, 1 Ocak - 31 Aralık 2016 tarihlerini kapsayarak hazırlandığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.