Mobil cihaz üreticileri Mobil Dünya Kongresi 2017'de neler tanıtacak?

Mobil cihaz üreticileri Mobil Dünya Kongresi 2017'de neler tanıtacak?

Bu sene 27 Şubat'ta açılacak olan Mobil Dünya Kongresi (MWC), bir kez daha mobil teknoloji dünyasını Barcelona, İspanya'da buluşturacak. Geçen yıl 100 binden fazla katılımcıyı ağırlayan konferansta bu yıl SoftBank, AT&T, Kaspersky, Huawei, Niantic, Nokia ve Telefónica gibi dünyaca ünlü mobil/telekom şirketlerinin CEO’ları sahne alacak ve bir çok yeni ürün/hizmet görücüye çıkacak.

Ocak ayında Las Vegas'ta düzenlenen CES tüketici elektroniği fuarının MWC 2017'den rol çaldığı bir gerçek ama yine de mobil cihaz üreticilerinin MWC 2017'de neler sunabileceğine göz atmakta fayda var.

General Mobile: Android One programına katılan üreticilerden biri olan General Mobile, Android One serisinin yeni üyesi GM 6 Android One'ı Barselona'da tanıtacağını açıkladı ama yeni modelin özellikleri konusunda bir bilgi paylaşmıyor. Hatırlatmak gerekirse 2015'te General Mobile 4G'yi, 2016'da ise GM 5 Plus modelini sizlerle paylaşmıştık.

BlackBerry/TCL:

HTC Mercury aslında CES'de tanıtıldı ama MWC 2017 ile Avrupa'ya geliyor. Diğer yandan Blackberry'nin MWC 2017 için de bazı şeyler sakladığı ve BlackBerry markalı ev içi cihazlar tanıtabileceği tahmin ediliyor.

HTC:

HTC de yeni U serisi telefonlarını Amerika'da tanıtmayı tercih etti. Uzakdoğulu şirketin Barcelona'ya ne sakladığı meçhul ama Snapdragon 835 temelli telefonların tanıtılmayacağını resmi olarak açıkladı ve beklentilerin yüksek tutulmasının önüne geçti. Her şeye rağmen HTC'nin sanal gerçeklik alanında yeni bir ürün tanıtabileceğine dair bir ümit olduğunu söyleyebiliriz.

Huawei:

Huawei, Barcelona'da yeni P10 serisini tanıtacağını duyurdu ve paylaştığı puslu tanıtım videosuyla çift kameralı bir akıllı telefon gelebileceğini düşündürüyor.

Lenovo/Motorola:

Bir ara Google'ın satın aldığı ve sonra elden çıkardığı Motorola'nın Lenovo çatısı altında yeni Moto G5 ve G5 Plus modellerini tanıtması bekleniyor.

LG:

LG tarafında da çok ciddi bir yenilik beklentisi yok. Zira şirket G6'yı CES'te tanıtmıştı ve eğer ağzını çok sıkı tutmadıysa MWC 2017'yi çok ses getirmeden kapatacak.

Nokia/HMD:

Nokia markasının kullanım hakkını 10 yıllığına satın alan Finlandiyalı HMD Global, MWC 2017'de ses getirmeyi uman şirketlerden biri. Avrupalı marka geçtiğimiz ay Androidli Nokia 6'yı duyurdu ama yeni modellerle dikkat çeken bir tanıtım yapması bekleniyor. Gelen haberlere göre Nokia 5 ve Nokia 3 adında uygun fiyatlı yeni modeller gelebilir. Tabii bir de yeni Nokia 3310'un tanıtılma ihtimali var.

Oppo

Oppo, Çin pazarında kendine yer açmak isteyen bir Androidli cihaz üreticisi ve geçen yıl satışlarını yüzde 122 artırmayı başarmıştı. Daha önce "5x Project" adı verilen yeni kamera teknolojisini tanıtan şirketin MWC 2017'de yeni akıllı telefon modellerini tanıtması bekleniyor.

Samsung:

Galaxy Note 7 ile sıkıntılı günler yaşayan Samsung, MWC 2017'de Galaxy S8'i tanıtarak maziyi unutturmak istiyor. Bir diğer bilgi de Samsung'un Galaxy Tab S3 adlı yeni tabletini tanıtacağı yönünde. Artık tabletlerin eski havası olmasa da Samsung'un yenilikçi bir şey yapıp yapmadığını merak etmekte bir mahsur yok.

Sony:

Sony adı anıldığında Playstation aklımıza geliyor ama Japon şirket Xperia akıllı telefon serisini de hatırlamak gerek. X modelini geçen yıl Barcelona'da tanıtan Sony'nin şimdi de X2 modeliyle boy göstermesi bekleniyor. Bir diğer yeni ürün beklentisiyse robotik asistan Xperia Agent tarafında. MWC 2016'ta tnaıtılan Xperia Agent'in yeni modeli de önümüzdeki hafta karşımıza çıkabilir.

ZTE:

Uzakdoğulu mobil ve telekomünikasyon devi ZTE, kitlesel fonlamaya açıtığı Hawkeye ile istediğini alamadı ama WMC 2017'de Gigabit Phone ile ilgiyi üzerine çekmek istiyor. 5G şebeke destekli yeni modelin 360 derece sanal gerçeklik ve 4K video destekli olacağı da gelen bilgiler arasında. Bir diğer bilgiysa ZTE'nin ilk Androdi Wear tabanlı akıllı saati Quartz'ı tanıtacağı yönünde.

Xiaomi:

Çin'in sıradışı Androidli telefon üreticisi ürün gamını son yıllarda oldukça çeşitlendirdi ama MWC 2017'yi pas geçeceğini açıkladı.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.