Ford, Google ve Uber'den ayrılan isimlerle kurduğu Argo AI'a 1 milyar dolar yatırım yapacak

Ford, Google ve Uber'den ayrılan isimlerle kurduğu Argo AI'a 1 milyar dolar yatırım yapacak

Sürücüsüz otomobil dikeyindeki rekabeti yatırım yarışına dönüştüğünü söylemek sanırım yanlış olmaz. Henry Ford'un mirası olan Ford Motor Company, bu kez Argo AI adıyla kurulan şirkete 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.

Argo AI, adından da anlaşılacağı üzere yapay zeka dikeyinde faaliyet gösteren bir girişim. Argo AI'ın çoğunluk hissesi Ford'un olsa da şirket bağımsız olarak çalışacak ve 2021 yılında tamamen sürücüsüz otomobillerin yola çıkması için çalışacak. Ford'un 1 milyar dolarlık yatırımı da 5 yıl içinde aktarılacak.

Google ve Uber'den ayrılan önemli isimler

Argo AI'da oldukça deneyimli isimlerin yer aldığı malum ama CEO'ya özellikle dikkat çekmekte fayda var. Zira CEO Bryan Salesky, Google'da sürücüsüz araç projesinin donanım tarafında yönetici olarak görev yapmış bir isim. Salesky'nin geçmiş tecrübesi de işin hem teknik hem de ticari tarafına dokunduğunu gösteriyor. Paylaşılan bilgilere göre yeni şirketin çalışanları da hisse payı sahibi olmuş ama Salesky'nin Google'dan ayrılırken nasıl bir teklif aldığı bilinmiyor. Argo AI'ın kadrosundaki doktor ünvanlı isimlerden Brett Browning ve Peter Rander ise Carnegie Mellon'dan Uber için ayrılan isimler.

Bryan Salesky, Argo AI'ın yapay zeka alanında son gelişmeleri geliştirip uygulayacağını, makine öğrenmesi ve bilgisayarlı görme üzerine çalışacağını söylüyor. Güvenli ve verimli sürücüsüz otomobiller geliştirmek için çalışacaklarını da ekliyor. Önündeki engellerin zorlu olduğunun farkında olan Salesky, bu alanda yapılan işbirliğinin önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Ford'un sürücüsüz otomobillerini 2017’de Avrupa’da test etmeye başlayacağı daha önce açıklanmıştı ve şirket önümüzdeki beş yıl içinde 4,5 milyar dolarlık yatırımla 13 yeni elektrikli araç üreteceğini açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.