Facebook Messenger üzerinden uluslararası para transferi dönemi Transferwise ile başladı

Facebook Messenger üzerinden uluslararası para transferi dönemi Transferwise ile başladı

Avrupa'nın önde gelen fintech girişimlerinden biri olan Transferwise Facebook Messenger üzerinden uluslararası para transferi hizmeti vermeye başlıyor. Para transferi yapan Facebook Messenger chatbot'unu tanıtan Transferwise, bu servisiyle bir ilki gerçekleştirme iddiasında.

Transferwise chatbot'u, Facebook Messenger üzerinden kullanıcıların aile ve arkadaşlarına para göndermesini sağlıyor. Chatbot, ABD, Kanada, Avustralya, Britanya ve Avrupa'da kullanılıyor. Facebook'un Messenger üzerinden para transferi hizmetini bugüne kadar yalnızca ABD'de sunuyordu; Transferwise, bu servisi ilk kez sınır dışına çıkarıyor. Transferwise chatbotuyla kullanıcıların, belirli bir oran hedefleyerek döviz kuru alarmları kurması da mümkün.

Uluslararası para transferi konusunda, Western Union vb. servisleri disrupt eden girişimler arasında başı çeken Transferwise, bu servislerden 8 kata kadar daha düşük maliyetle para transferi yapıyor. Transferwise, garanti ve şeffaf döviz kurlarıyla yaklaşık bir dakikada paranızı başka bir ülkeye transfer ediyor. Transferwise üzerinden her ay 50 ülkeden yaklaşık 1 milyar dolar tutarında para transferi yapıldığı belirtiliyor.

Transferwise chatbot'unun diğer popüler chat servislerinde de kullanılması ve zaman içinde para transferi yapılan tüm ülkelere açılması planlanıyor.

2011'de Estonyalı iki girişimci Taavet Hinrikus ve Kristo Käärmann tarafından Londra'da kurulan Transferwise, bugün bir milyondan fazla kullanıcıya ulaşmış durumda. Girişimin değerlemesi ise geçtiğimiz yıl 1,1 milyar dolara yükselmişti.

PayPal geçtiğimiz haftalarda Slack üzerinden, tek satır komutla para transferi yapılmasını sağlayan chatbot'unu tanıtmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.