Apple, baştan sona yenilediği iPad serisini önümüzdeki ay tanıtabilir

Apple, baştan sona yenilediği iPad serisini önümüzdeki ay tanıtabilir

Apple'ın onuncu yılında tanıtması beklenen iPhone 8 ile taşları bir kez daha yerinden oynatabileceği düşünülüyor. Radikal yeniliklerle gelmesi beklenen iPhone'un en önemli habercisi ise şirketin baştan sona yenilediği iPad serisi olacak gibi görünüyor. Farklı kaynaklardan gelen haberler Apple'ın iPad için Mart ayında özel bir etkinlik düzenleyeceğini iddia ediyor.

Apple yenilediği seriyle, iPad satışlarında bir süredir devam eden düşüşü durdurmayı amaçlıyor. Bunun için çalışmalara şimdiden başlayan Apple, ABD'de gösterdiği iPad video reklamlarında cihazın laptop'un yerini rahatlıkla alabileceği mesajını veriyor. Yeni seri iPad'ler bu vaadi pekiştirecek özelliklere sahip olabilir.

Japon Macotokara blogunun haberine göre, yeni iPad etkinliğini Mart ayında düzenleyecek olan Apple, 7.9 inç, 9.7 inç, 10.5 inç ve 12.9-inç ekran boyutlarına sahip iPad'leri tanıtacak. Daha önceki söylentileri doğrulasa da haber, iPad'lerle ilgili yeniliğin 9.7 inç ve 10.5 inç'lik iPad'lerle sınırlı olmayacağını işaret ediyor. Bununla birlikte Apple, iPad Mini 4 yerine, aynı ekran boyutundaki iPad Pro modeliyle seriye devam edebilir.

Apple’ın 2017'nin ilk çeyreğimde tanıtması beklenen yeni iPad'in ekranı büyüse de, cihazın boyutlarının 9.7 inch’lik iPad Pro modeliyle aynı olacağı daha önce gelen haberler arasındaydı. Apple'ın yeni iPad’le ekranın önündeki kenarları ve ana menü tuşunu ortadan kaldırması bekleniyor. Beklentiler doğrulanırsa, iPhone için de benzer yeniliklerin geleceği olasılığı epey güçlenmiş olacak. Apple tarafından yapılan resmi bir açıklama yok, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.