Yeni nesil HoloLens, 2019 yılında karşımıza çıkabilir

Yeni nesil HoloLens, 2019 yılında karşımıza çıkabilir

Microsoft'un arttırılmış gerçeklik gözlüğü olan HoloLens, yüksek fiyat etiketine rağmen kullanıcılar tarafından sevilmiş ve hatrı sayılır bir başarı yakalamıştı. Bugün ortaya çıkan haberlere göre Microsoft, HoloLens'in halefi olacak yeni versiyonunu 2019 yılında karşımıza çıkaracak.

3 bin dolarlık fiyat etiketine sahip olan HoloLens, yaklaşık iki yıl önce tanıtılmasına rağmen geçtiğimiz yıl satılmaya başlanmıştı. Bir süredir HoloLens'in ikinci nesli üzerinde çalışan Microsoft, yaptığı çalışmaları rafa kaldırarak sanal gerçeklik gözlüğün ikinci neslini es geçmeye karar verdi.

2019 yılında HoloLens V3 (3. nesil) ile karşımıza çıkacak olan Microsoft'un sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde ne gibi değişiklikler yapacağı konusunda ise henüz net bir bilgi yok. Konuşulanlar arasında ise HoloLens'in pil ömrünün iyileştirilebileceği, boyutunun küçültülebileceği ve işlemci gücünün arttırılabileceği var.

Sanal ve arttırılmış gerçeklik pazarında pek çok alternatif olsa da HoloLens'in bu pazarda kendine özel bir yeri olduğu aşikar. Zaten bir yüksek fiyat etiketine sahip olmasına rağmen sevilen bir cihaz olmasının en büyük nedeni de bu.

Eğer yeni gelecek olan model daha uygun bir fiyat etiketiyle satışa sunulursa, HoloLens çok daha geniş kitlelere ulaşabilir. Son olarak Microsoft'un 2020 yılına kadar toplamda 80 milyon sanal ve arttırılmış gerçeklik ürününün kullanımda olmasını beklediğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.