Yılda 2 buçuk milyon otobüs bileti satan oBilet, uçak bileti satışına başladı

Yılda 2 buçuk milyon otobüs bileti satan oBilet, uçak bileti satışına başladı

İlk olarak 2013 yılında tanıttığımız oBilet için anlaşmalı olduğu seyahat firmalarının otobüs biletlerini, kullanıcılarına sunduğu web ve mobil platform üzerinden satan bir pazar yeri diyebiliriz. 2016 yılı içinde 2,4 milyon civarında otobüs bileti satmayı başaran girişim, kurucu ortakların verdiği bilgiye göre hem web sitesi hem de mobil uygulaması üzerinden sattığı otobüs biletleriyle Avrupa ve Orta Doğu'nun en çok otobüs bileti satan platformu haline gelmiş.

Kullanıcılarına sunduğu 7/24 müşteri hizmetleri, iptal edilen bilet için kesintisiz iade ve her platformdan kolayca bilet satın alabilme gibi özelliklerle öne çıkan oBilet, hatırlarsanız 2015 yılında da Aslanoba Capital ve Earlybird Venture Capital'dan Seri A yatırımı almıştı.

Girişim, kısa bir süre önce otobüs biletine göre dinamik fiyatlandırma yapılabilmesi, seyahatten daha erken satın alma motivasyonu ve daha yüksek komisyon oranlarıyla dikkat çeken uçak bileti satışına da başlamış.

Aldığımız bilgiye göre ağırlıklı olarak yurtiçi biletlerine odaklanacak olan oBilet'in uçak bileti satışı hem web sitesi hem de bugüne kadar 1,6 milyon kez indirilen mobil uygulamalarında aktif hale gelmiş durumda.

2016'da 54 milyon ziyaret, 240 milyon arama ve 2,4 milyon bilet satışı...

Son olarak geçtiğimiz hafta düzenlediğimiz Webrazzi E-Ticaret 2017 konferansımızda konuşan oBilet Kurucu Ortağı Yiğit Gürocak, geçtiğimiz yıl 54 milyon ziyaret alıp 240 milyon aramaya ev sahipliği yaptıklarını paylaştı. 2,4 milyon otobüs bileti satan oBilet, 2016 yılını 118 milyon TL'lik bir hacimle kapatmış.

oBilet Kurucu Ortağı Yiğit Gürocak, Webrazzi E-Ticaret 2017'de sunum yaptı

Sahnede girişim olarak gelecek hedeflerinden de bahseden Gürocak, uçak bileti satışıyla beraber yurtdışına (Rusya ve Güney Amerika gibi pazarlar öncelikliymiş) açılma planlarından da bahsetti.

Gürocak ayrıca kısa vadede Seri B yatırımı almak istediklerinin de altını çizdi: "EMEA bölgesinin en çok otobüs bileti satan platformuyuz. Bu pozisyonumuzu, Türkiye'de daha agresif bir şekilde ve bir sonraki aşamada dış pazarlarda da ölçekleyerek güçlendiriyor olacağız. Önümüzdeki aylarda bir Series B yatırımı almayı da değerlendiriyoruz."

Otobüs biletine göre daha düşük bir işlem hacmine (yurtiçinde) sahip olsa da daha karlı bir alan olan uçak bileti işine giren oBilet, 35 kişilik bir ekiple operasyonlarını sürdürüyormuş. Ülkemizin dikkat çeken seyahat ve pazar yeri girişimlerinden biri olan oBilet'i takip etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.