Apple, yüz tanıma teknolojileri geliştiren RealFace'i satın aldı

Apple, yüz tanıma teknolojileri geliştiren RealFace'i satın aldı

Bir sonraki iPhone modellerinde yeni bir güvenlik seçeneği sunması beklenen Apple'ın, Touch ID’nin yerini 3D yüz tarama teknolojileri kullanılacağı konuşuluyor. Bu beklentileri güçlendiren son gelişmeye göre şirket İsrail merkezli yüz tanıma hizmeti sunan RealFace'i satın aldı.

Derin öğrenme ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak yüz tanıma imkanı sunan RealFace, İsrail merkezli bir internet sitesi olan Calcalist'in haberine göre Apple'a satıldı. Tam olarak anlaşmanın detayları konusunda herhangi bir bilgi bulunmasa da, anlaşmanın "birkaç" milyon dolar değerinde olduğu konuşulanlar arasında.

Henüz Apple tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmediğini ve RealFace şirketinin resmi internet sitesinin Pazar gününden beri kapalı halde olduğunu da belirtelim. 2014 yılında kurulan bir girişim olan RealFace, Pickeez adında kullanıcısının en iyi fotoğraflarını yapay zeka teknolojisi sayesinde seçen bir uygulama da geliştirmişti.

Hem yeni iPhone modelleri hakkında çıkan dedikodular hem de RealFace haberleri sayesinde Apple'ın yeni modellerinde parmak izi yerine yüz tanıma sistemlerini kullanabileceğini söylemek sürpriz olmayacaktır. Hatırlatmak gerekirse Microsoft Lumia 950 XL, HP Elite X3 ve Note 7 gibi önemli modeller de yüz tanıma sistemleri kullanıyordu. Son olarak RealFace'in Apple tarafından satın alınan 4. İsrail şirketi olduğunu da belirtelim.

https://www.youtube.com/watch?v=UlxCaT-zzvQ

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.