SPONSORLU

Kanser farkındalığı için kurdele yerine kırmızı bant

Kanser farkındalığı için kurdele yerine kırmızı bant

Yılda 52 binden fazla hastanın kanserle mücadelesinde yanında olan Medical Park Hastaneler Grubu, bu yıl sosyal medyada kanserin toplumsal farkındalığını en üst düzeyde tutmak için azalan algısal etkisi nedeniyle kurdeleye alternatif oluşturarak kırmızı bant simgesi kullandı. 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde Facebook kullanıcılarının profil fotoğraflarını kırmızı bantla değiştirilmesinin istendiği kampanya, 1 milyonu aşkın kişiye ulaştı.

Türkiye’nin ilk onkoloji hastanesini açan ve yılda 52 binden fazla hastanın kanserle mücadelesinde yanında olan Medical Park Hastaneler Grubu, sosyal medyada kanser farkındalığına farklı bir yaklaşım getirdi. Dijital pazarlama partneri 365 Derece ile birlikte 4 Şubat Dünya Kanser Günü’ne özel hazırladığı mikro sitesi www.kirmizibant.com aracılığı ile Facebook kullanıcılarından profil fotoğraflarını kırmızı bant ile değiştirmelerini istedi.

Kullanıcı dostu bir uygulama aracılığıyla Facebook profil fotoğraflarının değiştirebildiği web sitesini kullanan 2.600’den fazla kişi Facebook profil fotoğraflarına kırmızı bant çekti. Profil fotoğrafını değiştirerek kampanyaya destek olan kullanıcılar sayesinde, kanser hastalarının mücadelesine dair farkındalık mesajı 1 milyonu aşkın kişiye ulaştı. Kampanya’nın gördüğü ilgi Türkiye sınırlarını aşarak yurt dışında da pek çok Facebook kullanıcısı tarafından destek gördü.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de görülme sıklığı hızla artan kanserle mücadelede birliktelik, inanç, kararlılık ve umut büyük önem taşıyor. Erken teşhisin büyük önem taşıdığı kanser tedavisinde, toplumsal ve bireysel farkındalık önemli rol oynuyor. “Kanser konusunda her gün pek çok uyarıcı paylaşım olsa da görsel algının çok yüksek olduğu sosyal medyada kurdele simgesi ile yapılan pek çok paylaşımın kullanıcılar tarafından ayırt edilemediğini fark etmeye başladık. Ayrıca kurdele genellikle olumsuz çağrışım yapan, özellikle kanser hasta yakınlarının yas ile bağdaştırdığı pek çok konunun simgesi olarak kabul ediliyor. Kanser bu uyaran karmaşasının içinde bırakılamayacak kadar önemli bir konu” diye anlatıyor Medical Park Hastaneler Grubu Pazarlama Koordinatörü Barış Bezel, kırmızı bant kampanyasının hikayesini ve hastalıkla mücadelede moral desteğinin son derece önemli olduğunun altını çiziyor. Yılda 52 binden fazla onkoloji hastasının tedavi süreçlerinde yer aldıklarını söyleyen Bezel, “Şunu biliyoruz ki, kanseri yenmek için en önemli güç mücadele azmi. Bizler bu kampanya ile kanser hastaları ve yakınlarının mücadelesine destek olmak istedik. Kampanyamızın kısa süre içerisinde gördüğü ilgi, bu çalışmalarımızda bize umut verdi. Bizler bu kampanya ile herkese kanserin üzerine kırmızı bir bant çekebileceklerinin mesajını vermek istedik” diye konuşuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.