E-ticaret altyapısı Zencommerce, sohbet botu Zencommerce Messenger'ı devreye aldı

E-ticaret altyapısı Zencommerce, sohbet botu Zencommerce Messenger'ı devreye aldı

Geçtiğimiz yıl sonunda Zencommerce.com markasıyla Türkiye'ye adım atan Polonya merkezli Dreamcommerce, e-ticaret Türkiye'deki altyapısına şimdi de Facebook sohbet botunu ekledi.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Zencommerce, e-ticarete adım atmak isteyenlere altyapı hizmetleri sunan bir girişim ve platform içi uygulamalarının yanında Facebook'ta mağaza açmaya da imkan tanıyor. Henüz tanıtılan Zencommerce Messenger ise tüm diğer özelliklere ek olarak Facebook Messenger üzerinden satışların arttırılmasına imkan tanıyor.

Tüketicilerin Zencommerce altyapısı kullanan e-ticaret siteleriyle 7/24 temas kurmasını sağlayan Zencommerce Messenger, kullanıcıların sorularını yanıtlıyor ve gerektiği noktada onları satışa yönlendiriyor. Sıkça yazdığımız sohbet botu (chatbot) dünyasının faydaları ise malum. Bir örnek vermek gerekirse Harris Interactive raporuna göre, 18-34 yaş arası müşterilerin yüzde 77'si mesajlaşma uygulaması veya chatbot kullanan firmalara daha sıcak bakıyor. Gartner ise 2020 yılında gerçekleştirilecek müşteri etkileşimlerinin yüzde 85'inde firmaları makineler tarafından temsil edileceğini söylüyor ve bu dikeyin potansiyeline işaret ediyor.

Zencommmerce Türkiye Ülke Müdürü Emre Gülas, Zencommerce'in Türkiye'de 500 kullanıcıya (mağaza sahibi) ulaştığını paylaşıyor ve Zencommerce Messenger’ın bu dükkanların hizmetlerine önemli bir katkı yapacağını söylüyor. Zencommerce Messenger, mevcut paketlerde standart olarak sunulan Facebook entegrasyonuyla kullanılabiliyor ve Facebook'taki müşteri potansiyelini satışa çevirmeyi sağlıyor.

E-posta veya telefon gibi diğer kanallara nazaran daha hızlı bir iletişim vadeden sohbet botlarının e-ticarette yaygınlaşması oldukça önemli. Zira halen Türkiye'de e-ticaretin perakande pazarından aldığı pay yüzde 1-2 civarında ve sohbet botları e-ticaret sitelerinin daha iyi bir müşteri destek hattı kurarak sunduğu değeri artırmasını sağlayabilir.

Bitirirken dün gerçekleştirdiğimiz Eticaret17 konferansından notlara Eticaret17 etiketinden erişebileceğinizi de paylaşmadan geçmeyeyim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.