Clash Royale, 11 ay içerisinde 1 milyar dolar gelir elde etti

Clash Royale, 11 ay içerisinde 1 milyar dolar gelir elde etti

Clash of Clans sayesinde mobil oyun pazarının en önemli oyun firmalarından biri haline gelen Supercell'in 2016 yılı içerisinde kullanıma sunduğu Clash Royale, 11 aylık periyodun sonunda 1 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. 2 Mart 2016 tarihinde Android ve iOS platformları için yayınlanan Clash Royale, 1 milyar dolar gelir barajını aşan az sayıda mobil oyundan biri olmayı başardı.

Hatırlatmak gerekirse 1 milyar dolar gelir barajını 7 ay içerisinde aşmayı başaran Pokémon Go, Clash Royale oyunuyla birlikte 2016 yılına damgasını vurmuştu. Kazancının büyük bölümünü Clash of Clans oyunundan elde eden Supercell, 2016 yılı içerisinde toplamda 2.3 milyar dolar gelir elde etmeyi de başardı.

Ayrıca Clash Royale'in firmanın 2012'de yayınlanan Clash of Clans oyununa oranla çok daha hızlı bir şekilde büyüdüğünü de belirtelim. Clash of Clans ilk 11 ayı içerisinde sadece 200 milyon dolar gelir elde ederken, Clash Royale aynı süreç içerisinde 1 milyar dolar gelir elde etti. Dilerseniz Clash Royale oyununu Android için buradan iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.