3. kez düzenlenecek olan UXistanbul Konferansı yaklaşıyor

3. kez düzenlenecek olan UXistanbul Konferansı yaklaşıyor

UXservices aracılığıyla bu yıl 3. kez  düzenlenecek olan UXistanbul Konferansı 21 Şubat’ta Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Hotel’de gerçekleşecek.

Geçtiğimiz sene 324 katılımcı, 5 keynote, 5 workshop ile gerçekleşen konferans, “UX herkes içindir” mottosuyla UX farkındalığına sahip herkesin vizyonuna katkıda bulunacak nitelikte ve sektörün farkındalık düzeyine uygun şekilde hazırlanmış bir içeriğe sahipti. Hem UX konusunu tanımlamak hem de firmalarda UX süreçlerinin nasıl ve kimler tarafından uygulanabileceği konusunda teşvik edici, açıklayıcı yönlendirmelerin ve yaklaşımların aktarıldığı bu oturumlara dair özet barındıran haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Bu sene gerçekleşecek konferansta ise, UXservices’in sektörde UX konusunun bulunduğu noktayı bir adım ileri taşımayı hedeflediğini söyleyebiliriz. 4 keynote oturumu ile bu sene tasarım kültürü, bu kültürün nasıl kurum kültürüne dönüştürüleceği, estetiğin kullanıcı deneyimine nasıl bir katkıda bulunduğuna değinilecek. UX yaklaşımının markaların kullanıcıları ile etkileşim kurmasını sağlayan ürünlerini geliştirmede nasıl bir katkı sunduğu ve UX bakış açısının aslında iş hayatı ya da gündelik hayat fark etmeksizin herhangi bir durumda deneyimi iyileştirebilecek bir yaklaşım sunduğuna dair vizyon sunacağa benziyor. Konferanstaki diğer oturumlarda da kullanılabilirlik, etkileşim tasarımı, UX uygulamalarına dair örnek vaka incelemeleriyle desteklenmiş sunumlara yer verilecek. Workshoplar ise kullanıcı araştırması ve katılımcı analiz, fiziksel ürünler için UX araştırmaları, UX sürecinde yaratıcı düşünme, agile UX, kullanılabilirlik değerlendirmesi sağlayacak yöntemlerin hızlı ve kolay şekilde nasıl uygulanabileceği konularında gerçekleşecek.

UXistanbul Konferası’nın Türkçe, İngilizce ve İşaret dili olarak üç dilde gerçekleştiğini de belirtelim. Biz de geçen sene olduğu gibi konferansa ilişkin önemli noktaları Webrazzi'den aktaracağız. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.