GAP, artırılmış gerçeklik giyinme odalarına yatırım yapıyor

GAP, artırılmış gerçeklik giyinme odalarına yatırım yapıyor

Giyinme odalarının önünde kuyruk beklemeye son! Hatta daha da ötesi, mağazalardan içeri adım atmanıza bile gerek kalmayabilir. Gap, müşterilerin mağazaya adım atmadan kıyafetleri denemelerini sağlayan DressingRoom adlı yeni Augmented Reality (artırılmış gerçeklik) uygulamasını duyurdu. Ayrıca bu alana çok ciddi bir yatırım yapmaya karar vermiş durumda. Bu da mağazacılıktan teknolojiye yönelmeye karar verdiğini gösteriyor.

San Francisco merkezli uygulama geliştirme şirketi Avametric ve Google işbirliğiyle GAP için geliştirilen bu uygulama farklı bedenlere göre farklı izlenimler sunabiliyor. Uygulamada satın almak istediğiniz modeli seçtikten sonra 5 farklı beden türüne göre kıyafetin nasıl durduğunu görebiliyorsunuz ve hangisi görünüşü beğenirseniz direkt olarak sipariş verebiliyorsunuz.

Gap, müşterilerinin daha iyi görünebilmeleri ve trendi yakalayabilmeleri için daha az efor sarfetmelerini sağlamaya çalışıyor. Teknoloji, markaların müşterileri ile etkileşim şekillerini değiştirdikçe buna uyum sağlamaya çalışıyor GAP ve bunun için de uygulama aracılığıyla seçecekleri ürünün gerçekten üzerlerinde nasıl duracağını en iyi şekilde yansıtmaya çalışıyor. Eğer ürün gerçekten beklediği gibi olursa kurulan bağ artık zaman ve mekan sınırından kurtulmuş olacak.

Uygulama şu anda pilot aşamada olsa da Google-Tango bulunduran cihazlarda kullanılabiliyor. Uygulamanın çalışma şeklini aşağıdaki videodan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.