Others: Öğrenci odaklı kitlesel iş gücü platformu

Others: Öğrenci odaklı kitlesel iş gücü platformu

Üniversite öğrencileri için öğrencilikleri esnasında elde ettikleri ek gelirler oldukça kıymetli. Öğrencilerin kimisi profesyonel hayata hazırlanmak için tecrübe edinmek amacıyla kimisi de maddi zorunluluklardan ötürü çalışmak durumunda bulunuyor.

Bu duruma çözüm getirmek amacıyla yola çıkan Others ise anlık, geçici ihtiyaçları olan kişiler ile bu işleri yapabilecek harçlık arayan üniversite öğrencilerini bir araya getiren bir iş gücü platformu olarak karşımıza çıkıyor.

Gizem Kaya ve Samed Torun tarafından 2016 yılının Temmuz ayında hayata geçirilen Others’ın altında yatan fikir, kendileri de üniversite öğrencisi olan kurucuların yaşadıkları bir olaya dayanıyor. Öğrenci evlerinin mutfağında bozulan ampülü basit bir tamir işi olduğu için ustaya para vermek yerine arkadaşlarına yaptırarak çözmek istemeleri onları insanların diğer anlık ihtiyaçlarını giderirken üniversiteliler için de harçlık elde edebilecekleri bir platform kurma fikrine yöneltmiş.

İlk olarak websitesi üzerinde yer alan form aracılığıyla üniversite öğrenci e-postalarını toplayarak görev eşleştirmelerini başlatan Others, yakın zamanda yayına girecek iOS ve Android uygulamalarıyla da daha çok kişiye ulaşmayı amaçlıyor.

Others’taki işleyiş ise kısaca şöyle. Görev açmak isteyen kişiler yaptırmak istedikleri işleri tarih, görev kategorisi ve bütçesini girerek platforma ücretsiz olarak ekliyor ve bu görevi yapmak isteyen öğrencileri beklemeye başlıyor. Üniversite öğrencileri ise platforma üye olduktan sonra açılan görevleri inceleyip kendine uygun olan görevlere aday olabiliyor. Görev açan kişi o göreve aday olanlar arasından seçimini tamamladıktan sonra ise geriye sadece görevin üniversite öğrencisi tarafından tamamlanması kalıyor.

Kısa vadedeki planlar arasında Eskişehir, Bursa ve Ankara gibi İstanbul dışı şehirlere açılmak yer alıyor

Rakiplerinden gerek işleyişsel gerekse üniversite öğrencilerine odaklanmasıyla ayrılan Others, yalnızca dijital alanlardaki işler için değil fiziksel koşullardaki anlık durumlarda da yardım alabilmenizi sağlıyor. Örneğin evinizi İstanbul’dan İzmir’e taşıyorsunuz, ancak o an İzmir’desiniz ve nakliyecilerin başında birisinin durması gerekiyor, Others’tan görev açarak birinin sizin yerine bu görevi yerine getirmesini sağlayabiliyorsunuz. Veya o gün sinemaya gideceksiniz fakat sinema çıkışında filmlerden anlayan birisiyle film hakkında tartışmak istiyorsunuz, yine Others’tan görev açarak bu isteği yerine getirebiliyorsunuz.

Others’ta görev oluşturmak tamamen iş oluşturacak kişinin kendi hayal gücüne kalmış durumda. Küçük tamir işlerinin yanı sıra, içerik oluşturma, getir-götür, çeviri, proje yardımı, seo dersleri, grafik-tasarım ve bir çok farklı türde görev açmak mümkün. Öyle ki “Yerime manzaralı yer tutacak birini arıyorum” ve “50 TL’ye yerime bayram namazı kılacak birini arıyorum” gibi yaratıcı ve enteresan görevler de platformda yerine getirilen görevler arasında yerini almış.

Kurucu ortaklardan aldığımız bilgiye göre Others’ın kısa vadedeki planları arasında İzmir, Eskişehir, Ankara ve Bursa gibi İstanbul dışındaki şehirlerde güçlü operasyonel ekipler kurarak Türkiye’de büyümeye odaklanmak yer alıyor. Bu büyümenin başarıyla hayata geçirilmesi durumunda da girişim, hedefini Avrupa’ya açılmak olarak belirlenmiş durumda.

Others’ı denemek isterseniz Othersapp.com adresini ziyaret ederek görev açabilir veya açılan görevleri yerine getirmeye başlayabilirsiniz. Others ile ilgili gelişmeleri takip edip sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.