Apple Wireless Power Consortium'a üye oldu

Apple Wireless Power Consortium'a üye oldu

Kablosuz şarj endüstrisinin en büyük iki oyuncusundan biri olan Wireless Power Consortium'a (Kablosuz Güç Konsorsiyumu: WPC) güçlü bir destek geldi. Sessiz sedasız konsorsiyuma üye olan Apple'ın bu hamlesi, şirketin kablosuz şarj alanındaki çalışmalarını hızlandıracağına işaret ediyor.

Apple'ın bu yıl, yani iPhone'un onuncu yıl dönümünde tanıtması beklenen iPhone 8'e (ya da iPhone X olarak anılan yeni iPhone ) ekleyeceği yeniliklerden birinin de kablosuz şarj olması bekleniyor. Apple'ın WPC'ye üye olması, konsorsiyum tarafından yaygınlaştırılmaya çalışılan kablosuz şarj standardı Qi'yi yeni iPhone'da kullanması ihtimalini güçlendiriyor. Bir şarj pedi ve onunla eşleşen bir elektronik cihazla çalışan endüktif şarj sistemi, bugün 140'tan fazla mobil cihaz modelinde kullanılıyor. Samsung, LG, HTC, Nokia ve Sony gibi büyük markaların olduğu 220'den fazla WPC üyesi şirket Qi standardını halihazırda adapte etmiş durumdalar.

Apple'ın yeni iPhone'a eklemesi beklenen kablosuz şarj özelliğiyle ilgili son bir duyum, cihazın ayrı bir şarj aksesuarına ihtiyaç duyacağı yönünde. Apple'un uzun mesafe şarj yerine temas tabanlı bir kablosuz şarj sistemini tercih edeceği söyleniyor bu haberlerde.

Apple, geçtiğimiz hafta yeni bir kablosuz cihazıyla ilgili detayları Federal Communications Commission'a (FCC) iletmişti. Cihazın NFC ve Bluetooth özelliklerinin de olduğu dökümanlarda görünüyor ancak cihazın kimliği tamamen gizli tutuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.