Mark Zuckerberg, Oculus Rift eldivenini ilk kez sergiledi

Mark Zuckerberg, Oculus Rift eldivenini ilk kez sergiledi

Mark Zuckerberg, Facebook üzerinden yaptığı paylaşımla Oculus Rift sanal gerçeklik gözlüğüyle birlikte çalışacak yeni eldiven prototipini sergiledi. Bugüne kadar belli kontrolcülerle kullanılan Oculus Rift, eldiven prototipin gelişmesiyle birlikte gerçeğe daha yakın bir deneyim sunabilir.

Sanal ve arttırılmış gerçeklik kullanımı için yeni yollar aradıklarını ifade eden Zuckerberg, eldivenler sayesinde Oculus Rift kullanıcılarının çizim yapabileceğini, sanal bir klavyede yazı yazabileceğini ve örümcek adam gibi ağ atabileceğini de sözlerine ekledi.

Henüz eldivenler hakkında pek bilgi olmasa da kablosuz bir şekilde Oculus Rift'e bağlanacağı tahmin ediliyor. Ayrıca paylaşılan fotoğraflarda Oculus'un kendi izleme kameraları yerine üçüncü parti OptiTrack kamera sensörlerinin kullanıldığını da belirtelim. Pazarın en önemli oyuncularından olan Oculus, eldiven prototipinin hayata geçmesiyle birlikte rakiplerinin önüne geçecektir.

Sahibi olduğu Oculus yüzünden başı oldukça derde giren Facebook, geçtiğimiz hafta Zenimax tarafından açılan davayı kaybederek 500 milyon dolar cezaya çarptırılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.