KGI: iPhone 8 üç modelle ve kablosuz şarj özelliğiyle gelecek

KGI: iPhone 8 üç modelle ve kablosuz şarj özelliğiyle gelecek

Apple'ın onuncu yılında tanıtması beklenen iPhone 8 ile ilgili yeni bir tahmin, güvenilir Apple analizleriyle dikkat çeken KGI'dan geldi. KGI Securities'in meşhur analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 8'in üç modelinin de kablosuz şarj özelliğiyle geleceğini söyleyerek cihaza dair beklentilere bir yenisini ekledi.

Kuo Apple ile ilgili yeni tahmininde, kablosuz şarj özelliğinin cihazın iç sıcaklığını arttıracağına dikkat çekiyor. Apple'ın OLED ekran ve tamamen cam ön yüzden oluşan iPhone 8'de yeni bir 3D Touch modülünün olacağını söylüyor Kuo. Analist kısa bir süre önce  Apple’ın ilk kez 2013 yılında iPhone 5s ile birlikte tanıttığı Touch ID'nin sensörlerini yenileyeceğini duyurmuştu. Kuo bu kez, Apple'ın 3D Touch modülüne ek bir grafit tabakası ekleyerek, ısınmadan kaynaklanabilecek olası sorunları önleme yoluna gideceğini ön görüyor. Ancak bu değişiklik kullanıcı tarafından fark edilmeyecek kadar ince.

Yeni 3D Touch modülünün iPhone 8'de 5 dolarlık bir fiyat artışına mal olabileceği de notlar arasında. Halihazırda bin doların üzerine  çıkabilecek fiyatıyla şimdiden konuşulmayan başlanan iPhone 8'den beklentiler yüksek. Cihazın iPhone X markasıyla piyasaya sunulabileceği de söyleniyor. Apple'ın 4.7 inç büyüklüğünde bir iPhone 7S ve 5.5 inç büyüklüğünde iPhone 7S Plus modellerini de tanıtması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.