Google X'in babası Sebastian Thrun'un gizli projesi hakkında ilk bilgiler ortaya çıktı

Google X'in babası Sebastian Thrun'un gizli projesi hakkında ilk bilgiler ortaya çıktı

Google’da çalışırken sürücüsüz otomobil ve Google X projelerinin lideri olan Sebastian Thrun*, yeni gizli projesi 'evde sağlıklı yemekler yapma' işine odaklanacak.

Milyar dolarlık çevrimiçi eğitim portalı Udacity'nin de kurucu ortaklarından olan Sebastian Thrun, yapay zeka ve robotik konusunda efsane isimlerden. Yeni girişimi ise bu dikeylerden uzak gibi duruyor ama söz konusu Thrun olunca görünenin ardına bakmakta fayda var. Zira Thrun, bu işi de teknolojiyi kullanarak farklılaştırmak istiyor.

Yeni projesiyle ilgili bir iş ilanı yayınlayan Thrun; donanım ve yazılım mühendisleri, tasarımcılar ve ürün yöneticilerinden oluşan bir ekip kurduğunu ve yemek hazırlama konusunda yenilikçi bir iş üzerinde çalıştıklarını söylüyor. "Sağlıklı ve lezzetli günlük yemek hazırlamayı modernize eden bir teknoloji geliştiriyoruz" diye de ekliyor.

"Sürücüsüz araçların babası" veya "Google X'in babası" olarak anılan Thrun'un 'gizli' projesi nispeten açığa çıkmış durumda ama gerçekten yemek hazırlama süreçlerine nasıl bir katkı yapacağı bilinmezliğini koruyor. Business Insider'ın kaynaklarından biri Thrun'un bir şeyleri buharda pişirmek konusunda takıntılı olduğunu söylüyor ama Thrune bununla ilgili herhangi bir açıklama yapmıyor.

Thrun'un e-posta adresinde verdiği SVFactory.com alan adına girdiğinizde ise "Silikon Vadisi Fabrikasına Hoşgeldiniz. Biz hiçbir şeyden bir şeyler yaparız. Bu bizim sırrımızdır." mealinde İngilizce bir yazıyla karşılaşıyorsunuz.

Bakalım 2014 yılında Google'dan ayrılan Thrun, Google'ın satın alacağı bir girişime imza atacak mı...

*Thrun'un Stanford sayfası: robots.stanford.edu **Thrun'un akıllı telefonunun sade anasayfa ekranı ise şurada

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.