Ford'un elektrikli hibrit otomobil satışları 2016'da %38 arttı

Ford'un elektrikli hibrit otomobil satışları 2016'da %38 arttı

2016 yılı dünyanın bir çok ülkesinde "ucuz petrol yılı" olarak geçti. Buna rağmen Ford, elektrikli hibrit otomobil satışlarında yıllık bazda önemli bir yükseliş yakaladı. Geçtiğimiz yıl Ford tarafından satılan hibrit otomobil sayısı 23 bin 895 olarak açıklandı. Bu rakam genel satış rakamlarına göre fazla görünmese de göreceli olarak büyük bir sıçrama. Ford'un hibrit serisi şu anda nispeten mütevazi ve henüz bir kaç segmente odaklanmış durumda. Şirketin 2020 yılına kadar bu segmentleri genişletmek için çok büyük planları var.

Ford'un şu anda Fusion Hybrid, C-MAX Hybrid, C-MAX Energy ve Focus Electric modelleri satışta bulunuyor ve bu modeller içerisinde en büyük yükselişi 2015 yılı satış rakamlarına göre yüzde 65 daha fazla satılan Focus Electric modeli göstermiş. Ford'un genel elektrikli otomobil piyasasındaki payı ise yüzde 18 olarak güncellenmiş bu yükseliş sonrasında.

Amerika'da elektrikli hibrit otomobil satışları beklendiği gibi daha çok Los Angeles ve California'da yoğunlaşıyor. Bu bölgeler, yani sahil şeridi New York'dan iki kat daha fazla satış rakamına sahip.

Ford'un hedefi 2020 yılına kadar EPA standartlarına uygun olan ve maksimum menzili 300 km olan, tamamen elektrikli bir SUV modeli de dahil 13 yeni aracı satışa sunmak. Elektrikli araç satışları, genel araç satışlarına göre hala çok küçük bir pazar olabilir ama bu kadar hızlı bir büyüme, uzun vadeli eğilimlerin iyi yönde olduğunu gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.