E-ticaret sitelerini değerlendiren Güven Rehberi hizmetlerini sonlandırdı

E-ticaret sitelerini değerlendiren Güven Rehberi hizmetlerini sonlandırdı

Türkiye'de e-ticaret sitelerinin ne kadar güvenilir olduğunu derecelendiren Guvenrehberi.com hizmetlerini tamamen sonlandırdığını açıkladı.

Hatırlayacağınız üzere GuvenRehberi.com, müşteri yorumları üzerinden e-ticaret sitelerinin ne kadar güvenilir olduğunu derecelendirmek ve bu alanda bir referans kanalı olmak için yola çıkmıştı. Şikayetlerden ziyade, müşterilerin olumlu deneyimlerini paylaşmasını bekleyen GuvenRehberi.com, aldığımız bilgiye göre pazar potansiyeli açısından gelecek görmediği bu işi sonlandırma kararı almış.

Alpaslan Topçu ve Onur Onat tarafından 2013 yılı başında kurulan girişim, Aslanoba Capital'den yatırım almış ve Yandex.Market ile işbirliği de yapmıştı. Hatta Türkiye'de e-ticaret müşterilerine dair bir analiz de paylaşmıştı. Ancak gelinen noktada girişimciler daha fazla ilerlemek istememiş ve enerjilerini yeni projelere aktarmaya karar vermiş.

Aşağıda GuvenRehberi.com'un kurucu ortağı Onur Onat'ın açıklamasını paylaşıyoruz. Aslanoba Capital ise konuyla ilgili ek bir açıklama yapmak istemedi.

Güvenrehberi'ni hedeflediğimiz kadar ölçeklendiremediğimiz için daha fazla potansiyeli olduğunu düşündüğümüz projelere yoğunlaşmayı tercih ettik.

Bunun temel sebebi Türkiye bağımsız (büyük gruplara ait olmayan ve pazar yeri dışı şirketler) eticaret pazarının tahminlerimizden çok daha küçük ve ticari olarak hareketsiz çıkmış olması.

Projeyi yurtdışına genişletme şansımız ise olmadı çünkü büyük pazarlarda benzer işler yapan bir çok başarılı şirket hali hazırda mevcut.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.