Udemy'nin kurucusu Eren Bali, sağlık dikeyindeki yeni girişimi Carbon Health'i tanıttı

Udemy'nin kurucusu Eren Bali, sağlık dikeyindeki yeni girişimi Carbon Health'i tanıttı

Udemy'yi ABD'nin en çok bilinen eğitim platformlarından biri haline getiren Eren Bali, yeni girişimi Carbon'u daha doğrusu Carbon Health'i nihayet tanıttı. Daha önce hakkında kısa bilgiler paylaştığımız Carbon, doktor tetkiki ve tedavi süreçlerini tamamen değiştirmeye aday bir girişim.

Carbon, tamamen mobil öncelikli bir girişim. Hem doktorlarla hem de sağlık kurumlarıyla iletişimi neredeyse tamamen üstleniyor ve bir çok işi mobil uygulama üzerinden halletmenizi sağlıyor. Doktorlarla görüntülü görüşme, klinik randevusu alma, eczaneden ilaç siparişi, rapor sonuçlarını öğrenme ve takip etme gibi bir çok özelliği bir arada topluyor.

Tüm paydaşları aynı uygulamada buluşturuyor

Sağlık sigortası kartını taratmak suretiyle anlaşmalı doktorları bulmayı sağlayan Carbon, ilaç kullanımının takip edilmesine de yardımcı oluyor. Yani hastalandığınız andan hastalığınızın tamamen geçtiği ana kadar tüm süreçlere temas ediyor dersek sanırım yanılmış olmam. Tabi bu yorumu Carbon'da kayıtlı klinik, doktor, sigorta, laboratuvar ve eczane sayısını bilmeden söylüyorum ama teoride Carbon oldukça büyük bir potansiyel vadediyor. Hatta devlet kurumlarının sunduğu sağlık altyapılarına alternatif bir girişim olacak gibi duruyor.

Carbon'un CEO'su ve kurucu ortağı olan Eren Bali, şimdilik sadece San Francisco Bay Area'da kullanılabildiğini söylüyor ve zamanla ABD geneline yayılmak istediklerini söylüyor. ABD dışındaki ülkeler içinse henüz bir şey söylemiyor. Bildiğiniz gibi Türkiye'de de sağlık bakanlığının eNabız adlı bir sağlık uygulaması bulunuyor ama o uygulamayla yapabilecekleriniz ve kullanıcı deneyimi Carbon'un çok gerisinde.

Udemy'nin başarılı ve alışkanlıkları değiştiren, eğitim almayı demokratikleştiren bir girişim olduğu malum. Carbon'un da tıpkı kendi dikeyinde taşları yerinden oynatabileceğini söyleyebilirim. 500 Startups'ın İstanbul fonundan yatırım alan Carbon'un daha büyük yatırımlara ihtiyaç duyacağını da düşünüyorum zira sağlık dikeyinde pergelin ağzını geniş tutan girişimin oldukça ciddi bir rekabetle karşılaşacağı aşikar.

Aslanoba Capital'in de Carbon’un Aralık 2015’deki ilk turuna 500 bin dolar yatırımla katıldığını eklemeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.