30'dan fazla şehirde kullanılan ulaşım uygulaması Citymapper artık Istanbul'da!

30'dan fazla şehirde kullanılan ulaşım uygulaması Citymapper artık Istanbul'da!

Şehir içi ulaşım uygulaması Citymapper, İstanbul ile Türkiye pazarına da giriş yaptı. Türkçe seçenekli mobil uygulamalarını (Android / iOS) henüz yayına alan Citymapper, İstanbullulara iki nokta arasındaki en iyi yol tariflerini sunmak istiyor.

Dünyada 30'dan fazla şehirde faaliyet gösteren Citymapper, tüm ulaşım araçlarını tek noktada toplayan bir uygulama. Dolayısıyla İstanbul'da da metrobüsten minibüslere, metrodan vapur seferlerine kadar tüm ulaşım seçeneklerini bir araya getiriyor. Ulaşım seçeneklerini toplu taşıma araçlarıyla sınırlı tutmayan Citymapper, taksi ve Uber gibi özel ulaşım alternatiflerini de rotalara dahil ediyor.

2011 yılında Azmat Yusuf tarafından kurulan Citymapper, hem istediğiniz rotalarda çevrimdışı harita kullanımanıza hem de yolculuğunuzun varış süresini ve anlık konumunuzu başkalarıyla paylaşmanıza imkan tanıyor. Android ve iOS uygulamalarıyla da neredeyse tüm akıllı telefon kullanıcılarına hitap ediyor.

İstanbul'da otobüslerin geliş saatlerini canlı olarak görmenizi de sağlayan Citymapper'ın Türkiye Ülke Müdürü Erhan Erdoğan, İstanbul'daki veri eksikliğinin bir yıldan uzun süredir iç kaynaklarla kapatılmaya çalışıldığını paylaşıyor ve kullanıcı geribildirimleriyle daha zengin bir deneyim sunmaya çalıştıklarını söylüyor. Kullanıcı taleplerine bağlı olarak diğer illere açılabileceklerini de ekliyor.

Google, Apple, OpenStreetMaps, Foursquare ve Uber gibi iş ortaklarıyla çalışan Citymapper'ın İstanbul'da hizmet sunması oldukça öneme sahip. Zira İstanbul'un nüfusu tek başına bir kaç Avrupa ülkesinin toplamından fazla. Eğer ulaşım konusunda bu tür uygulamalar kullanıyorsanız Citymapper'in Android ve iOS uygulamalarına da bir şans verebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.