Otizmli çocukların eğitimine odaklanan Otsimo, 100 bin TL kitlesel fonlama hedefine ulaştı

Otizmli çocukların eğitimine odaklanan Otsimo, 100 bin TL kitlesel fonlama hedefine ulaştı

Otizmli bireylerin ve ailelerinin hayatına değer katan Otsimo, kitlesel fonlama sitesi ArıKovanı'ndaki kampanyasında başarıyla fonlandı. Webrazzi Arena 2015 girişimlerinden biri olan Otsimo, Kasım 2016'da destek kampanyasını başlatmıştı ve az önce 100 bin TL'lik hedefine ulaştığını gördük.

Kısaca hatırlatacak olursak Otsimo, otizmli bireyler ve ebeveynleri için ücretsiz, açık kaynaklı mobil uygulamalar geliştiriyor. Aralık 2016'da Galata Business Angels’dan (GBA) yatırım alan girişim Türkiye ve Amerika’da 2 binden fazla otizmli aileye eğitim ulaştırdığı açıklamış ve ABD pazarına açılacağını duyurmuştu. O gün paylaştığımız bilgilerde sadece Türkiye’de 352 bin otizmli çocuk var olduğunu, bunların sadece 21 binin eğitim alabildiğini paylaşmıştık.

Otsimo Kurucu Ortağı ve CEO’su Hasan Zafer hedeflerinin Otsimo’yu yapay zekayla birleştirmek olduğunu paylaşmış ve “Özellikle otizm eğitimi, analiz temelli olduğu için buna çok uygun. Yine otizm, bir spektrum bozukluğu olduğu için çocukların durumunu yaşından veya sınıfından değil çocukların kendisinden anlamamız gerekiyor. Bu da bizi daha önceki eğitim uygulamalarından ayırıyor. Bu nedenle yapay zeka çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz.” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=B-VMdXgvcXw

2016'da güzel girişimlerin fonlanmasına aracılık eden Arıkovanı'ndaki bilgilere göre Otsimo'nun topladığı destek 100 bin TL'yi aşmış durumda. Ancak fonlama süresinin dolmasına 3 gün daha var. Yani halen Otsimo'yu desteklemeniz mümkün.

Otsimo, almış olduğu bu destekle yepyeni 10 eğitsel materyal ve yeni sosyal hikayeler, Android uygulaması, aileler için eğitim platformu ve aileler için sosyal bir platform geliştirmek için kullanacak. 2017'de Otsimo ile eğitim alan otizmli birey sayısının hem Türkiye'de hem de dünyada hızla artmasını temenni ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.