New York polisi 2019 sonuna kadar giyilebilir kamera ile donatılacak

New York polisi 2019 sonuna kadar giyilebilir kamera ile donatılacak

Dünyanın en gözde şehirlerinden birisi olan New York'da polis teşkilatı pilot olarak denediği bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladı. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun açıklamasıyla, NYPD'nin (New York Police Department) bugüne kadar 54 adet kamera ile test ettiği ürünü tüm teşikalata yaymayı amaçladığı öğreniliyor.

VIEVU marka giyilebilir göğüs kameraları sayesinde polisler hem kendi güvenliklerini korumuş olacak hem de yaşanan olaylarda kanıt niteliği taşıyacak bir mekanizma kurulmuş olacak. Kimi polis kameraları, polis tarafından kapatıp açılabilirken, kimi kameralar da sadece polis eğer belindeki tabancayı kınından çıkarıyorsa devreye giriyor. Bu ikinci örneği kameraların sadece yaşanması muhtemel silahlı çatışmalarda devreye giren modeli olarak nitelendirebiliriz. Henüz polislere verilecek model belli olmasa da yakın gelecekte New York ve diğer büyük dünya şehirlerde bu tarz giyilebilir kameraları görmeye başlayacağız.

NYPD'de şu anda faaliyet gösteren 34 bin polisin 2019 yılının sonuna de bu kameralarla donatılması bekleniyor. Kameralar sayesinde hem polislerin güvenliği, hem de yaşanan olaylarda olayın aydınlatılmasına dair önemli ipuçları verebilecek. Bununla birlikte, kameralar sayesinde polislerin rüşvet ve benzeri yöntemlerle görevi kötüye kullanma ihtimali de ortadan kalkmış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.