SoftBank, WeWork'e 1 milyar dolardan fazla yatırım yapabilir

SoftBank, WeWork'e 1 milyar dolardan fazla yatırım yapabilir

Yüz milyar dolarlık teknoloji fonunun kurucusu SoftBank, gelen haberlere göre WeWork'e 1 milyar doların üzerinde yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Paylaşımlı ofis alanları kiralayan WeWork, ABD'nin en değerli girişimlerinden (bkz: decacorn'lar) biri haline gelmiş ve yaklaşık 1 yıl önce 17 milyar dolar değerlemeyle 780 milyon dolar yatırım almıştı. Yüz milyar dolarlık yatırım fonuyla dengeleri alt üst eden SoftBank ise görünüşe göre WeWork için de kesenin ağzını açıyor.

Wall Street Journal'ın bilgi edindiği kaynaklar WeWork değerlemesinin artmış olabileceği gibi değişmemiş olabileceğini de söylüyor. WeWork ve SoftBank ise şimdilik konuyla ilgili bir açıklama yapmayı reddediyor.

Geçmişe dönüp baktığımızda WeWork'ün 17 milyar dolar değerlemeli yatırımdan sonra paylaşımlı ev konsepti WeLive'i hayata geçirdiğini hatırlıyoruz. Microsoft'un 300 çalışanına ev sahipliği yapmak gibi kurumsal açılımlar yapan WeWork'ün bu yeni bir yatırım alarak küresel açılıma hız vereceği düşünülebilir. Yatırım tutarının SofBank için makul olduğuna şüphe yok. Japon şirket, OneWeb adlı uydu interneti girişimi için de1,2 milyar dolar yatırım yaparak elini korkak alıştırmamıştı.

Bu yatırımın akla yatkın bir başka tarafı da ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'deki istihdamı artırmak için yatırımcıları yanına çekmeye çalışması. SoftBank Başkanı ve CEO'su Masayoshi Son da ABD'de 50 bin kişilik istihdamı destekleyeceğini söylemişti.

SoftBank'ın Suudi Arabistan Kamu Fonu ile kurduğu fona Apple'ın da 1 milyar dolarla dahil olacağı paylaşılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.