iPhone satışında rekor kıran Apple, yılın ilk çeyreğinde 17.8 milyar dolar kâr elde etti

iPhone satışında rekor kıran Apple, yılın ilk çeyreğinde 17.8 milyar dolar kâr elde etti

Yılın ilk çeyreğinin mali sonuçlarını açıklayan Apple, tatil sezonunu iPhone satış rekoruyla kapattı. Toplamda 78.3 milyon adet iPhone satmayı başaran Apple, 2016 yılının aynı döneminde 51.6 milyar dolar olan iPhone gelirlerini 54.4 milyar dolara çıkarmayı başardı. Toplamda 17.8 milyar dolar kâr elde etmeyi başaran Apple'ın yılın ilk çeyreğindeki geliri ise 78.4 milyar dolar.

iPhone konusunda hem gelirlerini hem de satışlarını yüzde 5 oranında arttırmayı başararak rekor kıran Apple, Wall Street analistlerinin 76.3 milyonluk iPhone satış tahminini de geride bırakmayı başardı. Yaptığı açıklamalarda bugüne kadar sattıklarından daha fazla iPhone satışı gerçekleştirdiklerini belirten Apple CEO'su Tim Cook, iPhone, servisler, Mac ve Apple Watch gelirleri anlamında da rekor kırdıklarını da ekledi.

iPhone satışları ciddi oranda artış gösterse de iPad'ler düşüşüne devam ediyor. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 19'luk bir düşüşle 13.1 milyon adet iPad satabilen Apple, iPad modellerinden 5.5 milyar dolar gelir elde etti, ki bu rakamı 2016'nın ilk çeyreğiyle kıyaslayacak olursak yüzde 22'lik bir düşüş olduğunu da ekleyelim.

2016'nın sonlarına doğru tanıtılan Macbook Pro modelleri sayesinde yüzde 1'lik bir artış gösteren Mac satışları 5.4 milyon adet seviyelerine çıktı. Gelir anlamında yüzde 7'lik bir gelişim gösteren Mac ürünleri toplamda 7.2 milyar dolar gelir getirmeyi başardı.

Apple TV, Apple Watch, Beats ürünleri, iPod ve aksesuar satışlarında geçtiğimiz yıla oranla yüzde 8'lik bir gerilme yaşayan Apple, bu ürünlerden 4 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Son olarak iCloud, ApplePay, Apple Music, App Store ve AppleCare gibi servislerinden 7.17 milyar dolar gelir elde eden Apple, 2016'nın aynı dönemine oranla servislerinden elde ettiği gelirleri yüzde 18 oranında arttırdı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.