Boston Dynamics'in sızan tekerlekli robot videosu, yeni kabusunuz olmaya aday

Boston Dynamics'in sızan tekerlekli robot videosu, yeni kabusunuz olmaya aday

İnsan simulasyonu yazılımları, araçları ve çözümleri üreten Boston Dynamics'in tanıttığı her bir robot, yeni bir kabusu canlandırmaya yetiyor. Bugüne kadar geliştirdiği insansı ve hayvansı robotlarıyla bilinçaltımızdaki korku senaryolarını beslemeye devam eden şirketin yeni hediyesi, tekerlekli bir robot. Handle adındaki robot, denge konusunda yine haleflerine fark atıyor.

Boston Dynamcis Handle'ı henüz resmi olarak tanıtmadı. Şirketin kurucusu Marc Raibert, bir etkinlikte robotun ilk görüntülerini sunumunda paylaştı ve sunumun görüntüleri katılımcılardan biri tarafından YouTube'da paylaşıldı. Paylaşılan videodan Handle'ın iç ve dış mekanlarda, antrepo gibi alanlarda yük taşımak için geliştirildiği anlaşılıyor.

Benzerlerinden farklı olarak Handle, kısa sürede büyük bir ivmeyle hızlanıyor ve aniden durabiliyor; engebeli ve kaygan açık arazilerde dengesini kaybetmen hareketine devam edebiliyor. Handle tüm bunları elinde taşıdığı ağır yüklerle birlikte yapabiliyor. Handle, insanlarla birlikte çalışarak emek yoğun işleri tek başına halledebilecek bir robot olabilir. Bu, potansiyel alıcılarla görüştüğü söylenen Boston Dynamics için yeni bir satış noktası olabilir.

Google, 2013'te satın aldığı Boston Dynamics'i, yatırımlarından geri dönüşün beklenenden uzun sürmesi gerekçesiyle, satmayı planlıyor. Geçtiğimiz yıl şirketin, Toyota ile anlaşmak üzere olduğu bile söyleniyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.