500 Startups'tan yatırım alan Insider, yıl sonuna kadar 17 ülkeye ulaşmayı planlıyor

500 Startups'tan yatırım alan Insider, yıl sonuna kadar 17 ülkeye ulaşmayı planlıyor

Türkiye'nin en hızlı küreselleşen girişimlerden Insider, bu özelliğiyle yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. 500 Startups'tan yeni yatırım aldığını duyuran Insider,  yurt dışı açılımını hızlandırmaya devam edecek.

Pazarlama uzmanlarının veri odaklı aksiyonlar almalarını sağlayan dijital müşteri deneyimi platformu Insider, kısa süre önce GBA, 212, Wamda Capital ve Doğan Grup bünyesindeki Öncü GSYO katılımıyla 2,2 milyon dolar tutarında Seri A yatırım turunu kapatmıştı. Çok geçmeden gelen 500 Startups yatırımı ise, daha çok bir stratejik destek ve iş birliği anlamına geliyor. Bu bağlamda 500 Startups'ın Sinemia'ya yaptığına benzer şekilde, girişimin ABD'ye olası bir açılımının desteklenmesi kuvvetle muhtemel. Bu konuda Insider tarafından yapılan net bir açıklama yok ancak girişim 2017 sonuna kadar 17 ülkede faaliyet gösterir duruma gelmeyi hedefliyor. Insider bugün, Tokyo, Singapur, Londra, Dubai, Moskova, Varşova, Kuala Lumpur, Cakarta ve İstanbul olmak uzere 10 ülkede toplam 130 çalışanıyla birlikte faaliyetlerini sürdürüyor.

Bundan yaklaşık beş yıl önce İstanbulda Serhat Soyuerel, Hande Çilingir, Mehmet Sinan Toktay, Arda Köterin ve Okan Yedibela tarafından kurulan Insider, 2014’te Endeavor girişimleri arasına seçilmişti. İlk günden itibaren hızlı büyüyen Insider’ın kuruluşundan bu yana yıllık ortalama büyüme hızı yüzde 200. Yakın zamanda Webrazzi Online SaaS konferansımıza katılan Insider Kurucu Ortağı Hande Çilingir, Insider'ın müşterilerinin yüzde 70'inin yurt dışından olduğunu açıklamıştı. Girişimin aldığı toplam yatırım miktarı ise 3 milyon doların üzerinde.

Singapore Airlines, UNIQLO, Toyota, Lenovo, McDonald’s ve CNN gibi farklı sektörlerden markalara hizmet veren Insider, pazarlama uzmanlarının dijital kanalları ve harcamaları optimize etmelerini sağlarken her ziyaretçiye özel dijital tecrübeler sunmalarına yardımcı oluyor. Öngörüsel modelleme ve segmentasyon teknolojileri ile reklam ve pazarlama teknolojilerinin kesişiminde yenilikçi bir platform ile karşımıza çıkan Insider’in, 500 Startups’in da desteği ile pazardaki hızlı büyüyüşüne devam edeceği öngörülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.