Shazam rakibi SoundHound, yapay zeka asistanı için 75 milyon dolar yatırım aldı

Shazam rakibi SoundHound, yapay zeka asistanı için 75 milyon dolar yatırım aldı

Şarkı tanıma uygulamasıyla 300 milyon kez indirilerek Shazam'ın en yakın rakibi haline gelen SoundHound, bir süredir yapay zeka alanına odaklanıyor. Houndify yapay zeka platformunu sunmaya başlayan girişim, bu alandaki çalışmaları için 75 milyon dolar yatırım aldı.

NVIDIA, Samsung Catalyst Fund, Nomura Holdings, Inc., Sompo Japan Nipponkoa  ve Recruit Holdings'in VC fonu RSI Fund'ın katıldığı turun yatırımcı profili, yapay zeka asistanının ölçeklenmesiyle ilgili stratejik açıdan destekleneceğini işaret ediyor. SoundHound'un yaptığı yazılı açıklamaya göre yatırım büyümenin hızlanması ve yapay zeka platformu Houndify'ın uluslararası yayılımının desteklenmesi için kullanılacak. Bağımsız bir yapay zeka platformu olarak tanımlanan Houndify, geliştirici ve işletme sahiplerinin diledikleri yerde ve zamanda  platformu çalıştırmalarına ve özellikleri kişiselleştirmelerine izin veriyor. Ses ve yapay zeka entegrasyonu sağlayan Houndify dünyanın en hızlı konuşma tanıma, en karmaşık doğal dil anlama teknolojisine sahip olma iddiasında. 20 bin iş ortağına ulaştığı belirtilen platform 500 ürünü destekliyor.

10 yıllık çalışmanın ürünü olan Houndify'ın Collective AI adını verdiği mimarisi ise iş birliğini kolaylaştırıyor. Geliştiriciler bu mimari sayesinde yapay zeka destekli bir uygulama üzerinden çalışırken, uygulamanın farklı özellikler kazanmasını sağlayacak ancak uzmanı olmadıkları alanlarda da destek bulabiliyor.

Bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 110 milyon doları geçen SoundHound, Houndify altyapısını Hound ve SoundHound mobil uygulamalarında kullanıyordu bugüne kadar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.