Razer, bulut öncelikli Android telefon üreticisi Nextbit'i satın aldı

Razer, bulut öncelikli Android telefon üreticisi Nextbit'i satın aldı

Oyun aksesuarları üreticisi Razer, Nextbit'i satın aldı. Robin adlı bir Android telefon geliştiren Nextbit, Razer'in yazılım ve donanım odaklı stratejilerini güçlendirecek.

Söz konusu satın almanın finansal detayları paylaşılmıyor ancak bazı kaynaklardan edinilen bilgiler makul bir hisse paylaşımının yapıldığınan söz ediyor. Nextbit, bulut öncelikli Android tabanlı telefonu Robin'i Kickstarter'da bir kampanya ile duyurmuş ve 1,36 milyon dolar destek toplamıştı. Accel Partners, GV ve Dentsu ise Nexbit'e 18 milyon dolar yatırım yapmıştı.

GSM tabanlı Robin'i satışa sunan Nextbit, CDMA şebeke destekli modelini satışa sunmaktan vazgeçmişti ama söz konusu satın almayla Robin'in emekliye ayrılacağını, satışlarının kapatılacağını öğreniyoruz. Mevcut yazılım ve cihazlar ise en az altı ay daha desteklenmeye devam edecek.

Bulut tabanlı yazılım ve donanım birlikteliği

Razer'in kurucu ortağı ve CEO'su Min-Liang Tan, Nextbit'in 30 çalışanının Razer'e katılacağını ama markanın kendi başına varlığını koruyacağını söylüyor. Nextbit'in yaptığı işi beğendiklerini söyleyen Tan, yazılım ve donanımı başarılı bir şekilde yoğuran Nextbit ile bulut tabanlı güzel şeyler geliştireceklerinin sinyalini veriyor. Keza Nextbit kurucu ortağı ve CEO'su Tom Moss da farklı şirketlerden de ilgi gördüklerini ancak yazılım-donanım birlikteliğini sürdürmek için Razer ile anlaştıklarını söylüyor.

Kısa bir özet geçmek gerekirse 2015'te Android tabanlı oyun konsolu üreticisi OUYA’yı satın alan Razer, CES 2016'da dizüstü oyun bilgisayarı Blade Stealth’i ve akıllı bilekliği Nabu'yu tanıtmıştı. Bir ay sonra değerlemesi 1,5 milyar dolara yükselen Razer, Oculus Rift ve HTC Vive gibi ürünlerle rekabet edecek sanal gerçeklik başlığını duyurmuştu. Eylül 2016'da girişimlere 30 milyon dolar yatırım yapmak için fon açan Razer, halka arz planını paylaşmıştı. Ekim ayında ise ses teknolojilerinde uzman THX'i satın almıştı.

Diğer yandan Razer'in konsept bilgisayarı Project Valerie ise tanıtıldığı CES 2017 fuarında çalınmış ve Çin'de satışa çıkarılmıştı. Nextbit, Razer'e katıldıktan sonra duyurulacak ilk cihazın ne olacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.