Misface üniversite öğrencileri için mentorluk servisini girişimlerle genişletecek

Misface üniversite öğrencileri için mentorluk servisini girişimlerle genişletecek

Mentorluk servisleri hızla dijitalleşiyor ve Türkiye de bir istisna değil. Bu alanda yeni faaliyet göstermeye başlayan Misface ilk etapta üniversite öğrencilerini hedefliyor. Bugün 44 mentorle beraber yaklaşık 50 üniversiteden 200 öğrenciye destek olduğunu söyleyen Misface, servisine girişimcileri de dahil ederek genişlemek istiyor.

Daha önce farklı girişim ve uygulama denemelerine imza atan Oğulcan Yorulmaz tarafından kurulan Misface, gönüllülük usülüyle çalışan tamamen ücretsiz bir platform. Mentor ve öğrencilerin bir form doldurarak Misface üyelik başvurusu yapması mümkün. Ardından arz ve talebe göre öğrenci ve mentorleri eşleştiren Misface, iki tarafı online (Facebook,Linkedin, e-posta) ya da offline ortamda bir araya getiriyor. Misface üye mentorleri aracılığıyla öğrencilere dijital pazarlama, hukuk, mobil uygulama geliştirme, web yazılım, İnsan Kaynakları yönetimi gibi farklı alanlarda danışmanlık sağlıyor.

Misface, piyasadaki rakiplerinden farklı olarak tamamen ücretsiz olması ve bireysel kullanıcıları hedeflemesiyle farklılaştığını söylüyor. Buna karşılık yaklaşık iki yıl önce kurulan ve girişimciler hedefleyen Mentornity'nin yakın zamanda iş planını değiştirdiğini hatırlamak bu aşamada faydalı olabilir. B2B odaklı olarak yenilenen Mentornity'nin bu kararında gelir yaratan bir uygulama haline gelmek hedefi belirleyici olmuştu. Misface üniversite öğrenciler odağıyla daha kalabalık bir kitleyi hedefliyor ve ücretsiz kalmak istiyor. Buna karşın gelir yaratmak için bazı premium servisleri eklemeyi planlayan Misface, abonelik sistemi, birebir mentorluk görüşmeleri, büyük etkinlik satışları, mentorler tarafından startup danışmanlığı, workshoplar gibi opsiyonları da değerlendiriyor.

Misface üniversite öğrencileri dışında ilk açılımını girişimcilerle yapmak istiyor. Halihazırda Coop platformuyla ortak arayan girişimlere yardımcı olmaya çalışan Misface, ortak olmak isteyen girişimci adaylarından da başvuru alıyor. Misface başvuruları ve kullanıcıdan gelen talepleri henüz açık bir şekilde paylaşmıyor. Bu haliyle oldukça genel bir mentorluk servisi izlenimi veren Misface'in hedef kitlesine sağladığı faydaya özel bir arayüze ihtiyacı var. Misface bu konuda netleşirse daha hızlı ilerleme sağlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.