Lego’dan çocuklara özel sosyal ağ: Lego Life

Lego’dan çocuklara özel sosyal ağ: Lego Life

Hayal gücü gelişimi açısından belki de çocuklar için en yararlı oyuncaklardan olan Lego, sadece çocukların kullanabileceği yeni sosyal ağı Lego Life'ı duyurdu. 13 yaş altındakiler için tasarlanan Lego Life, temelde Instagram benzeri bir işleyişe sahip. Dünya üzerinde 7'den 70'e bir çok hayranı olan Lego, çocukların Legolarla oluşturdukları yapıtların fotoğraflarını Lego Life uygulamasıyla paylaşmasını sağlayacak.

Tabii ki uygulama içerisinde sadece Lego ürünlerinin paylaşılabileceğini belirtelim. Halen Reddit ve Flickr gibi ortamlarda Lego paylaşımları yapılıyor, fakat bu ortamlar çocuklar için her zaman uygun ortamlar değil. Bunu gören Lego, Lego Life uygulamasıyla bu duruma çözüm getiriyor.

Diğer sosyal ağlar gibi başka hesapları takip etmenize olanak sağlayan Lego Life, Lego emojileriyle yorum yapma imkanı da sunuyor. Çocukların güvenliğine oldukça önem gösteren Lego, uygulamanın geliştirilme aşamasında UNICEF'le birlikte çalışmış.

Güvenlik gereği kendi isimlerini kullanamayacak olan Lego Life kullanıcıları, uygulama tarafından oluşturulan rastgele isimlere sahip olacaklar. Son olarak uygulamayı kullanmak isteyen çocukların, ebeveynlerinin e-posta adresleriyle Lego kimliği oluşturmaları gerektiğini de belirtelim.

Hem Android hem de iOS için ücretsiz olarak sunulan Lego Life, şimdilik Birleşik Krallık, Amerika, Kanada, Almanya, Fransa, Danimarka, Avusturya ve İsviçre için kullanıma sunuldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.