Samsung Galaxy S8, 29 Mart'ta tanıtılabilir

Samsung Galaxy S8, 29 Mart'ta tanıtılabilir

Galaxy S8 modelini, önceki modellerde alıştığımızdan farklı olarak, Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtmayacak olan Samsung, lansmanı yaklaşık bir ay sonra, Mart sonunda yapmayı planlıyor. Evan Blass, Twitter ve VentureBeat'te Samsung Galaxy S8 modelinin 29 Mart tarihinde tanıtılacağını iddia ederek gelecek modele ait bir de görsel paylaştı.

Note 7 fiyaskosundan sonra marka değerini geri kazanmak için Galaxy S8'e güvenen Samsung, biri 5.8 inç diğeri ise 6.2 inç büyüklüğünde QHD Super AMOLED ekrana sahip iki farklı Galaxy S8 modeliyle karşımıza çıkabilir. Ayrıca gelen bilgilere göre her iki modelin de Samsung'un kıvrımlı Edge ekranına sahip olacağını da belirtelim.

Belli bölgeler için Qualcomm Snapdragon 835, kalan kısımlar içinse Samsung'un kendi üretimi olan Exynos işlemcilerini kullanacak olan Galaxy S8 modelleri, S7 modeline oranla grafik işlem gücü anlamında yüzde 23 daha yüksek performans verecek.

5.8 inçlik model 3000, 6.2 inçlik modelin ise 3500 mAh büyüklüğünde bataryalarla geleceği de ortaya çıkan bilgiler arasında. Fakat böylesine büyük ekran boyutları için batarya değerlerinin oldukça düşük kaldığını da belirtelim. Her iki model de 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama sunacak.

USB-C bağlantısı üzerinden şarj olacak olan Galaxy S8 modelleri 3.5 mm kulaklık girişi de sunacak. 12 megapiksel arka ve 8 megapiksellik ön kamera kullanması beklenen Galaxy S8 modelleri, ana kamerasında f/1.7 gibi oldukça başarılı bir diyafram açıklığına sahip olacak.

Ayrıca Galaxy S8'in Note 7 modelinde gördüğümüz iris tarayıcısı özelliğine sahip olacağı da paylaşılan bilgiler arasında. Ön yüzünde tuş bulundurmayacak olan Galaxy S8, parmak izi sensörünü arka yüzeyine kameranın yanına konumlandırmış. Ayrıca cihazların Google Asistan ve Siri benzeri bir akıllı asistanla birlikte geleceği de dedikodular arasında.

5.8 inçlik modelin 799, 6.2 inçlik modelin ise 899 euro olması beklenen Galaxy S8 modelleri, büyük ihtimalle 21 Nisan 2017 tarihinde satışa sunulacaklar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.