Altyapısını ZenMate'in sağladığı VPN cihazı Navia, Indiegogo'da destek bekliyor

Altyapısını ZenMate'in sağladığı VPN cihazı Navia, Indiegogo'da destek bekliyor

Dublin merkezli Digital Equipment Communications tarafından geliştirilen Navia, VPN teknolojisini bir donanımın içine koymuş. Navia şu an kitle kaynak platformu Indiegogo'da destek bekliyor, aynı zamanda ön sipariş topluyor.

Ülkemizde biraz daha farklı algılansa da VPN aslında yalnızca 'yasaklı sitelere erişim sağlayan' bir teknoloji değil. :) Ürettiği veriler konusunda biraz 'takıntılı' olan kişilerin kullanmayı tercih ettiği VPN hem bireysel olarak takip edilememezlik hem de daha güvenli bir internet deneyimi sunuyor.

Bu sebeple özellikle yazılımcılar, finans sektöründe kritik görev üstlenenler ve gazeteciler gibi kişilerin tercih ettiği VPN teknolojisini merkeze alarak geliştirilen Navia, altyapı olarak ise ZenMate'i kullanıyormuş.

Biz bu haberi kaleme aldığımız sıralarda 60 bin Euro'luk hedefinin yarısından fazlasına ulaşan cihaz, planlar tutarsa Ağustos ayında satışta olacak.

Navia'nın 12 saatlik pil ömrü ve 128 GB'lık hafızası bulunuyor

Aşağı yukarı bir sigara paketi büyüklüğünde olan cihazın 12 saatlik pil ömrüne ve 128 GB'lik bir hafızaya sahip olacağını belirtelim. Tak-çalıştır bir VPN cihazı olarak tarif edebileceğimiz Navia, özellikle halka açık ortamlarda, ücretsiz Wi-Fi ile çok sık internete çıkan kişileri hedefliyor.

Navia, kullanıcılarına hem güvenli bir şekilde internette gezinme imkanı sunarken hem de TV, kamera ya da benzer cihazlara bağlandığınızda da sizi aynı güvenlik çemberi içinde tutuyor ve tüm veri alışverişini 'encrypted' ediyor.

Kullanımı için herhangi bir teknik bilgi gerektirmeyen Navia, ayrıca birden çok kullanıcı tarafından aynı anda da kullanılabiliyor. Cihazın 128 GB'lik hafızası da güvenli ('encrypted') bir depolama alanı olarak dikkat çekiyor.

40 milyon kişiyi 'koruyan' ZenMate, internetteki mahremiyet ve güvenliği arttırmak istiyor

ZenMate kurucu ortaklarından Simon Specka ile konuştuğumuzda kendisi ZenMate'in bugüne kadar yaklaşık 40 milyon kişi tarafından kullanıldığını paylaştı. Kullanıcıları için internet mahremiyeti ve güvenliğini arttırmanın ilk günden beri en büyük hedefleri olduğunun altını çizen Simon, bu gibi işbirliklerine devam edeceklerini belirtti.

Navia hakkındaki açıklayıcı videoyu hemen aşağıda izleyebilirsiniz. Cihazın üretimine destek olmak ya da ön sipariş vermek içinse Indiegogo'yu ziyaret edebilirsiniz. Ülkemizde büyük bir kullanıcı kitlesi bulunan ZenMate ve Navia'yı takip etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.