Startsub: Abonelik tipi e-ticareti ve tekrarlayan tahsilatları kolaylaştıran girişim

Startsub: Abonelik tipi e-ticareti ve tekrarlayan tahsilatları kolaylaştıran girişim

Türkiye'de genel anlamda e-ticaret altyapısı sunan çeşitli girişimler var ama abonelik modeline dokunan girişim sanırım olmadı. Startsub.com ise tam olarak bu dikeye odaklanıyor ve girişimci adaylarının önünü açmak istiyor.

Açıkçası Startsub'ı sizlere ilk kez tanıtıyoruz ama ilk müşterisini Kasım 2015'te kazanan bir girişim olduğunu belirtmem lazım. Haziran 2015'te Serkan Kocaman tarafından kurulan Startsub, bir yıl sonra Deniz Kuran'ı kurucu ortaklar arasına eklemiş ve bu arada Netaş Wesley Clover fonundan 1 milyon dolarlık yatırım almayı başarmış.

Startsub, abonelik iş modelini temel alan bir girişim ve bu dikeydeki kişi veya kurumlara gerekli altyapıyı (websitesi, ödeme sistemi ve yönetim paneli) sunuyor. Üstelik e-ticaret altyapısını ve tahsilat sistemini ayrı ayrı sunabiliyor. Sunduğu hizmet karşılığında her işlemden komisyon ücreti alıyor ve müşteri tercihine göre tek seferlik kurulum ücreti veya her ay sabit bir ücret talep ediyor.

Aldığım bilgilere göre Startsub'ın e-ticaret tarafında 8, tahsilat tarafında 2 müşterisi var. E-ticaret altyapısını kullananlar arasında 500 civarında abonesi olan markalar mevcut. Bununla birlikte 10 müşteri adayı da Startsub'ı kullanmak için görüşmelerini sürdürüyor.

Türkiye’de abonelik iş modelinin ve abonelik ekonomisinin büyümesini sağlamak isteyen İstanbul merkezli girişim, her açıdan anahtar teslim bir hizmet sunuyor. Bu sayede başlangıç maliyetini ve kurulum için harcanan süreyi asgari seviyeye indiriyor.

Bu dikeye adım atmak isteyenlerin Startsub.com'u incelemesini ve geçen ay paylaştığım 8 önemli tavsiyeye göz atmasını tavsiye ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.