Ford, fintech girişimi AutoFi ile yatırım ve iş birliği anlaşması imzaladı

Ford, fintech girişimi AutoFi ile yatırım ve iş birliği anlaşması imzaladı

Amerikalı otomobil üreticisi Ford, San Francisco merkezli fintech girişimi AutoFi'a hem yatırım yaptı hem de şirketle çalışmaya başladı. Ford'un kredi şirketi Ford Motor Credit Company ile çalışacak olan AutoFi'a yapılan yatırımın miktarı açıklanmadı. Anlaşma çerçevesinde Ford araç satışı ve finansmanı konusunda müşterilere kolaylık sağlamayı amaçlıyor. AutoFi'ın amacı müşterinin fiziksel satış noktalarına gelmeden satın alma ve finansman işlemlerini tamamlamalarını sağlamak.

AutoFi tarafından yazılmış olan yazılımı kullanacak olan Ford, online ortamda müşterilerine güvenli bir şekilde kredi seçeneklerini bu sistem aracılığıyla sunacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AutoFi'nin CEO'su Kevin Singerman, amaçlarının araç satın alma sürecinde finansman şirketi, otomotiv şirketi ve müşteri arasında harcanan zamanı azaltmayı ve süreçleri kolaylaştırmayı hedefliyor.

Ford aynı zamanda yatırımcı

Ford, AutoFi'nin bu çözümünü kullandığı gibi bir de AutoFi'nin yatırımcısı konumuna gelmiş ve şirkete sermaye yatırımında da bulunmuş. Yani müşterisi olduğu bu fintech girişimine ayrıca direkt katkı da sağlamış. Ford'un AutoFi'ye yaptığı yatırımın tutarı ise şimdilik açıklanmadı. Son olarak AutoFi'nin kendi başına bir kredi kararı ya da kendisi kredi vermediğini belirtelim. Fintech girişimi sadece otomotiv firmaları ile bankalar ve kredi finansman şirketleri arasında bir pazaryeri operasyonu rolünü oynuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.