Butik spor salonlarındaki dersleri canlı yayınlayan FORTE'ye 500 Istanbul'dan yatırım

Butik spor salonlarındaki dersleri canlı yayınlayan FORTE'ye 500 Istanbul'dan yatırım

Son dönemin en aktif yatırım şirketlerinden olan 500 Istanbul, 2017 yılındaki dördüncü yatırımını duyurdu: Forte.

Butik spor salonlarına hem yazılım hem de donanım desteği vererek derslerini tüm dünyaya canlı yayınla vermelerini sağlayan (B2B) Forte, son kullanıcılara da canlı yayınlar için üyelik mekanizması ve hocalarla iletişim için çeşitli çözümler (B2C) sunuyor.

New York City merkezli girişim bugüne kadar toplamda 1 milyon dolardan fazla yatırım almış. Şirketin ilk melek yatırımcılarından olan 500 Istanbul ise girişimcilerle Doğu Avrupa kökenli olmaları vasıtasıyla tanışmış.

"Spor salonlarının Netflix'i"

Forte'de canlı yayınların bir dersten sonra 'zafer pozu! :)

Kendilerini 'spor salonlarının Netflix'i' olarak tanımlayan Forte'de canlı yayını izleyen sporcular, gerçek zamanlı olarak hem kendi performanslarını kendileri görebiliyor hem de hocalara aktarabiliyor.

Girişim bu noktada piyasada bulunan çeşitli akıllı bilekliklerle entegre olmuş. Bunun dışında birden çok kamera ile çekim yapan Forte, hangi kameranın canlı yayına verileceğine de kendi geliştirdiği bir algoritma sayesinde otomatik olarak karar veriyor.

Yogadan dansa, danstan kickbox'a kadar çok farklı sayıda ve çeşitte dersi kullanıcılarına sunmaya başlayan Forte, 2017 yılı itibarıyla beta'dan çıkmış. Girişimin şimdiden ABD'nin öne çıkan 50 butik spor salonuyla (stüdyo) anlaştığı da öğrendiğimiz bilgiler arasında.

Lauren Foundos tarafından kurulan Forte'yi daha yakından tanımak için sitelerine göz atabilirsiniz. Forte ve 500 Istanbul hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.