Apple Music rakibi TIDAL'ın yüzde 33'ünü satın alan Sprint, servisi 45 milyon müşterisine sunacak

Apple Music rakibi TIDAL'ın yüzde 33'ünü satın alan Sprint, servisi 45 milyon müşterisine sunacak

Jay -Z'in satın almasından kısa bir süre sonra, Apple Music ve Spotify gibi popüler servislerle rekabet etmeye başlayan online müzik dinleme servisi TIDAL'ın yeni ortağı ABD'nin büyük telekom operatörlerinden Sprint oldu. TIDAL'ın yüzde 33 hissesini satın aldığını duyuran Sprint, TIDAL'ı katma değerli servisleri arasına ekliyor.

Sprint'in bugün yaptığı yazılı açıklamaya göre, TIDAL, Jay-Z ve müzisyen arkadaşlarının yönetiminde kalmaya devam edecek ancak TIDAL Sprint'in 45 milyon perakende müşterisine sunulmaya başlanacak. TIDAL'ın özel içeriklerine Sprint müşterilerinin erişimini sağlayan anlaşma, TIDAL'ın bu kitle için özel üretim yapmasını da ön görüyor. Sprint müşterileri için TIDAL içeriği özel bir teklif olarak müşterilere sunuluyor.

Anlaşmayla birlikte Sprint CEO'su Marcelo Claure TIDAL yönetim kurulu üyesi haline geliyor. 52 ülkede sunulan TIDAL online müzik dinleme servisi kullanıcıların 42.5 milyon adet şarkı ve 140 bin HD filme erişimini sağlıyor. TIDAL ile ilgili son olarak olası bir satın alma için Apple ile görüştüğü iddia edilmişti. Sprint satın alması, bu görüşmelerle ilgili beklentileri de boşa çıkarmış gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.