Viravira.co tekne kiralama dikeyinde ilk adres olmak istiyor

Viravira.co tekne kiralama dikeyinde ilk adres olmak istiyor

Bugüne kadar pazar yeri modelinin farklı örneklerini inceledik. Bunlardan biri olan yerli girişim Viravira.co da kaptanlı veya kaptansız tekne kiralama hizmetini en iyi koşullarda sunmayı hedefliyor.

Aralık 2016'da hizmet vermeye başlayan Viravira, Baran Yıldırım ve Emre Küçüközkan tarafından kurulan bir girişim. İki yıllık bir çalışmayla hazırlanan pazar yerinde saatlik, günlük veya haftalık kiralama yapılabiliyor. Rezervasyon ve ödeme süreçlerini tamamen uzaktan (internetten) tamamlanabiliyor ve yapılan ödemeler havuz sistemi üzerinden tekne sahiplerine aktarılıyor. Yani tekne kiralamak isteyen kullanıcıların ücreti güvence altına alınıyor.

Bir aylık süre içinde 12 bin kişi tarafından ziyaret edilen Viravira, ilan toplama sürecine 4 hafta önce başlamış ve büyük çoğunluğu İstanbul'da olmak üzere 50'ye yakın tekneyi sistemine dahil etmiş. Bu teknelerin kapasiteleri 8 ile 500 kişi arasında değişiyor ve toplamda 6 kategoride (Yelkenli, motoryat, katamaran, gulet, trawler, tur) tekne kiralaması yapılabiliyor.

Türkiye'de ticari olarak işletilen 1000-1500 arasında tekne var

Viravira'nın kurucularından Baran Yıldırım, Türkiye’deki 90 bin teknenin varolduğunu ancak ticari olarak işletilen tekne sayısının tahminen 1000 – 1500 arasında olduğunu söylüyor. Bu potansiyelin önemli bir bölümüne ulaşmak ve orta vadede Akdeniz çanağında yer alan diğer ülkelere açılmak istediklerini de ekliyor. Yıldırım, tekne sahipleriyle birebir iletişim kurarak büyüdüklerini ve bu sayede daha avantajlı fiyatlar sunabildiklerini aktarıyor.

Tekne sahipleri Viravira ekibinin kendilerine ulaşmasını beklemeden de Viravira.co'ya başvuru yapabiliyor. Listeleme için ücret almayan Viravira, sadece başarılı kiralamalarda tekne sahiplerinden belli bir komisyon alıyor. Tekne kiralamak isteyen kullanıcılar tekne sahiplerine mesaj atabiliyor ve tekne hakkında yorum paylaşabiliyor.

Türkiye'de tekne kiralama dikeyini canlandırmak isteyen Viravira, sunduğu altyapıyla isteneni veren bir platform. Şimdilik tekne sayısı sınırlı olsa da bahar/yaz aylarına kadar mevcut sayının katlanması mümkün. Ayrıca Viravira blogunun aktif olduğunu ve denizcilik hakkında kaliteli bir bilgiler sunmayı hedeflediğini de paylaşayım. Yani 2017'de tekne kiralamayla ilgili aramalarınız Viravira.co'ya çıkarsa şaşırmayın. Ziyaretçilerin ne kadar kiralama yapılacağını ise sanırım yıl ortasında tekrar paylaşmış oluruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.