Talking Tom'un Güney Kıbrıslı yapımcısı Outfit7, 1 milyar dolara Çin'e satıldı

Talking Tom'un Güney Kıbrıslı yapımcısı Outfit7, 1 milyar dolara Çin'e satıldı

Dünya çapında 5 milyar indirilmeyi geçen Talking Tom ve Arkadaşları oyunlarının yapımcısı Outfit7 Asya'dan bir grup yatırımcıdan oluşan United Luck Consortium'a satıldı. Tamamı 1 milyar dolara satılan Güney Kıbrıslı Outfit7'nin bundan sonra operasyonlarına nasıl devam edeceğiyle ilgili bilgi ise henüz paylaşılmadı.

2009'da kurulan Outfit7, kurulduğundan bugüne 20'ye yakın uygulama yayınlayarak bu başarıyı elde etti. Bunlar arasında Taking Tom ve Arkadaşları fenomen hale gelerek 5,6 milyar kez indirildi. Oyunun dünya çapında en popüler olduğu ülkeler arasında Türkiye de vardı.

Outfit7, yalnızca oyundan değil, Talking Tom ve Arkadaşları içeriklerinin YouTube gibi farklı kanallar aracılığıyla yayınlanmasından da yüz binlerce dolar kazanmıştı. Fargo filminden tanıdığımız Colin Hanks ve Sünger Bob Kare Şort’u da seslendiren Tom Kenny’nin seslendirdiği  52 x11 dakikalık bölümlerden oluşan YouTube serisi 10.6 milyondan fazla aboneye ulaşmış; toplam 10.3 milyar kez izlenen videolara imza atmıştı.

Talking Tom ve Arkadaşları'nın başarısının ardından, Outfit7 kısa bir süre önce My Taling Hawk oyununu yayınladı. Benzer bir kurguya sahip oyun, halefine göre daha interaktif özellikleriyle dikkat çekiyordu. Çinli yatırımcıların desteğini alan Outfit7 bu oyunu da dünya çapında bir fenomene dönüştürebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.