Sinan Güler, akıllı sporcu bilekliği geliştiren Inovatink'e yatırım yaptı

Sinan Güler, akıllı sporcu bilekliği geliştiren Inovatink'e yatırım yaptı

Aktif spor kariyerine devam eden milli basketbolcumuz Sinan Güler, melek yatırımcılık kariyerini de boş bırakmıyor. Güler, bu kez sporculara özel bir akıllı bileklik geliştiren Inovatink'e yatırım yaptı.

Söz konusu akıllı bileklik Bibi Armband, antrenman verilerini analiz etmeye, özellikle de profesyonel ve amatör basketbol oyuncularının performanslarını takip etmeye odaklanıyor. Normal bir akıllı bileklikle erişilemeyen verilerini topluyor ve Bibi App uygulamasıyla sporcuların kişisel gelişimini takip etmesine olanak tanıyor. Sporcular bulutta saklanan veriler üzerinden kişisel antrenman programını şekillendirebiliyor.

Halen Bibi'yi geliştirmeye devam eden Inovatink, nesnelerin interneti alanında yetkin çözümler sunan bir teknoloji şirketi. 8bitiz ortaklığıyla 2013 yılından bu yana tarım, lojistik, enerji gibi farklı sektörlerde çözümler geliştiriyor ve Bibi ile giyilebilir ürünler dikeyinde ses getirecek ürün çıkarmak istiyor.

Türkiye'de Bibi gibi son tüketiciye dönük teknoloji ürünlerinin çıkmasını merakla beklediğimiz malum. Sinan Güler'in bu girişime yatırım yapmış olmasıysa hem yatırımcılık kariyeri hem de Bibi'yi bizzat kullanacak olması bakımından önemli. “Bu sistemin tüm sporculara kişisel gelişimleri için eşit bir fırsat sağlayacağına inanıyorum.” diyen Sinan Güler, Bibi’nin evrensel bir hedefi olduğuna da işaret ediyor.

Kobe vs. Güler

Hatırlarsanız NBA'in efsane oyuncusu Kobe Byrant emekliliğe ayrıldıktan sonra tamamen teknoloji yatırımcılığına yönelmişti. A milli takım kaptanımız Sinan Güler ise basketbol kariyerini elden bırakmayacak gibi duruyor. Zira babası Necati Güler ve ağabeyi Muratcan Güler ile birlikte kurduğu Güler Legacy isimli şirket, genç basketbolcular yetiştiriyor ve Güler ailesinin birikimlerini geleceğe taşıyor. Dolayısıyla Sinan Güler'in basketbol ve teknoloji diketlerine katkısının artarak devam edeceğini umuyorum.

Sinan Güler, son olarak TemizlikYolda yatırımına katılmıştı. Alacağımız yeni bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.