Hyperloop ile tüm Avrupa'yı birbirine bağlamayı hedefliyorlar

Hyperloop ile tüm Avrupa'yı birbirine bağlamayı hedefliyorlar

Los Angles'dan San Francisco'ya uçarak 1.5 saat gibi bir süreyle gitmek yerine 30 dakikanın biraz üzerinde gitmek önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde Hyperloop taşıma teknolojisi (HTT) ile mümkün olacak. Üstelik bu yeni teknoloji sayesinde daha hızlı gitmenin yanında daha konforlu ve daha "yeşil" bir taşıma sistemi olduğu için herkes için daha faydalı olacağı kesin.

HTT ile Amerika'da kurulacak olan sistemin bir benzeri Çek Cumhuriyeti'nde başlamak üzere tüm Avrupa'ya kuruluyor. Çek Cumhuriyeti'nin Brno kentine kurulmak üzere çalışmalara başlanan HTT ile Slovakya'nın başkenti Bratislava arasında Avrupa'nın ilk HTT sistemi kurulmuş olacak ve tabi ki gelecek hedefi olarak tüm Avrupa'yı birbirine HTT ile bağlamayı hedefliyorlar.

Yapılan açıklamaya göre bu anlaşma Brno ve Bratislava arasındaki fizibilite çalışmalarından sonra sistemin kurulması ve ikinci aşama olarak Prag ile de bağlantının yapılmasını kapsıyor.

Slovakya Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Vazil Hudak bu sistemle ilgili olarak şöyle diyor: "Avrupa'da HTT sistemi, şehirler ve sınırlar arası iletişimi görülmemiş bir şekilde kısaltacağını ve sınırötesi işbirliğini ve ilerleme konseptini yeniden tanımlayacaktır."

Hyperloop sistemi nedir? 

HTT, Nasa ve Boeing'in tecrübeli isimleri tarafından yönlendirilen ve seyahat etmenin inanılmaz derecede etkili, hızlı ve yeşil bir yoludur. Kendi sitelerinde ise şöyle açıklıyorlar;

Esas olarak Hyperloop, şehiriçi ve şehirler arası ulaşım için geliştirilmiş "tüp" bazlı bir ulaşım sistemidir. Tüpteki havanın sert bir şekilde azaltılması ile hareket neredeyse sıfır sürtünmeyle gerçekleşir ve böylece yolcular güvenle uçak hızında seyahat ederler. Bu sistemin tamamı alternatif enerji ve enerji koruma sistemleri ile desteklenmektedir. Şu anda geliştirilen sistemde Hyperloop en az harcadığı kadar (hedefimiz daha fazlasını) enerji üretmek üzere inşaa ediliyor.

HTT'nin uygulanabilir ve küresel ölçekte tercih edilen bir ulaşım yöntemi olup olmayacağı henüz belli değil. Ancak nüfusun hızla artması ve iklim değişikliğinin giderek artan bir tehdit olması, sürdürülebilir toplu taşıma sistemlerine duyulan ihtiyacı en üst seviyeye çıkarıyor. Sürdürülebilir enerji çözümleri üretmek dünyamızı ve bizleri korumanın tek yoludur. Bu nedenle Hyperloop büyük bir şans olabilir. Zamanla bunu gözlemleyebileceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.