500 Istanbul'un yeni yatırımı: 'Havada adalet'i sağlamaya çalışan ClaimCompass

500 Istanbul'un yeni yatırımı: 'Havada adalet'i sağlamaya çalışan ClaimCompass

Sizlere kısa bir süre önce tanıttığımız ClaimCompass, 500 Istanbul'dan yatırım aldı. 500 Startups ana fonu ve 500 Istanbul'un beraber yaptıkları yatırımın miktarı açıklanmazken '500 standartlarında' (100 bin dolar civarında) olduğu tahmin edilebilir.

İptal edilen, rötarlı kalkan ya da uçakta yer olmaması sebebiyle bir sonraki sefere yönlendirildiğiniz uçuşlar için sizin adınıza havayolu şirketleriyle hukuki bir süreç yürüten ClaimCompass, bu süreç başarılı olur da tazminat kazanırsanız kendi payını (yüzde 25) alıp sizi hiç aklınızda olmayan bir para sahibi yapıyor.

Hukuki sürecin başarıyla sonuçlanmaması durumundaysa ClaimCompass'a herhangi bir ödeme yapmanız gerekmiyor. Yolculuk mesafesi ve ülkeye göre değişmek kaydıyla, platformun kazandığı tazminatlar ortalama olarak 400 euro seviyesinde seyrediyor.

2015 yılında Doğu Avrupa ülkelerini hedefleyerek kurulan girişim, 500 Startups'ın B19 dönemine katılmak üzere kısa süre önce ABD'ye gitmiş ve hatta bu Şubat ayındaki demo day'de sahne alacakmış.

500 Startups'ın B19 dönemine katılan ClaimCompass kurucu ortakları SF'de

Sık seyahat eden kullanıcılar için farklı bir model de var

Geçtiğimiz aylar 'unlimited claims' isimli özelliğini devreye alan girişim, ücretli üyelerinin sınırsız sayıda başvuruda bulunabilmesine izin veriyor. Söz konusu üyelerin tazminatların da herhangi bir kesinti yapılmıyor.

Kullanıcıların kısa bir form aracılığıyla başvuru yapabildiği platformda, dilerseniz uçuş bilgilerinizi girerek olası tazminat bedelini de öğrenebilmeniz mümkün.

ClaimCompass son 3 ayda 5 kat büyümeyi başarmış

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 500 Startups ile ABD'ye giden girişim, henüz program sona ermeden, 3 ay gibi bir sürede 5 kat büyümeyi başarmış. ClaimCompass'ın uçuşlarda internet kullanımı sağlayan şirketlerle çeşitli entegrasyonlara başladığı da aldığımız bilgiler arasında bulunuyor.

Avrupa Birliği 261/2004 Yönetmeliği'ne dayanarak en az bir ucu AB ülkelerine dayanan bir uçuşta kullanılabilen ClaimCompass, kullanıcısının AB üyesi olmasına ya da biletin kimin tarafından alındığına bakmadan tazminat için başvuru yapabiliyor. Diğer yandan tazminat sürecinde havayolu şirketi dava açılmadan tazminat vermeye ikna olmazsa girişimin avukatları söz konusu davada sizi temsil ediyor. ClaimCompass'la ilgili merak ettiklerinizi girişimin SSS sayfasında okuyabilirsiniz.

Ülkemizde pek rastlamasak da başta ABD olmak üzere yurtdışında yediğiniz trafik cezalarına itiraz eden ve havayolu şirketleriyle sizin yerinize muhattap olan çok sayıda girişim bulunuyor. ClaimCompass da 500 Startups'ın gücüyle birlikte bu hızla büyümesini devam ettirebilir, bu girişimler arasında yerini alabilir.

Ancak girişimin, halihazırdaki yasa ve düzenlemlerin değişmesi riskini de her zaman yanında götüreceği bir gerçek. ClaimCompass ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Son olarak ClaimCampass'in Türkçe bir arayüzü de bulunduğunu ve Türkiye için iç hat uçuşlarında da hizmet verdiğini ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.