Microsoft, Books uygulamasıyla e-kitap satacak ve Edge tarayıcısından e-kitap okutacak

Microsoft, Books uygulamasıyla e-kitap satacak ve Edge tarayıcısından e-kitap okutacak

Microsoft, Windows 10’un yeni test sürümünde Books (Kitaplar) adlı e-kitap mağazasını tanıttı. Böylece ABD'deki Windows 10 Insider Preview kullanıcıları Books uygulaması üzerinden e-kitap satın alabilecek ve bu e-kitapları Microsoft Edge tarayıcısı üzerinde okunabilecek.

Microsoft'un Windows 10 ile bilgisayar ve mobil cihaz deneyimini birbirine geçirmek istediği malum. EPUB formatındaki e-kitapların Edge tarayıcısı üzerinden okunabilmesi de bu anlamda önemli bir gelişme. Üstelik Microsoft çeşitli kişiselleştirme seçenekleri de sunuyor ve hatta Microsoft’un sesli asistanı Cortana’dan kelime bilgisi desteği de alınabiliyor.

Hatırlatmak gerekirse Microsoft, 2012’de 300 milyon dolarlık Barnes & Noble yatırımıyla e-kitap işine yönelmiş ancak 2014’te bu anlaşmaya son vererek yolunu ayırmıştı. Books uygulaması Microsoft’un bu alanda kendi başına yol almak istediğini gösteriyor. E-kitap tarafında geniş bir kullanıcı kitlesini hedefleyen Microsoft, LinkedIn ile birlikte Lynda’yı da kendi bünyesine katmıştı ve ilerleyen dönemde Lynda’nın Microsoft ürünlerinde daha fazla öne çıkması mümkün.

Şimdilik sınırlı sayıda içerikle açılan açılan Books, ilerleyen zamanda yeni içeriklerle zenginleştirilecek ancak tüm Windows 10 kullanıcılarına ne zaman açılacağı meçhul. Books uygulamasından e-kitap alanlar elbette olacaktır ancak Edge'in bir e-kitap okuma aracı olarak ne kadar tercih edileceğini ise zamanla göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.