LG ve Google iş birliğiyle üretilen iki yeni akıllı saat geliyor

LG ve Google iş birliğiyle üretilen iki yeni akıllı saat geliyor

Akıllı saat yarışında Apple ve Samsung gibi markalara donanım projeleriyle kafa tutmaya başlayan Google, LG'yle iş birliğine giderek Android Wear 2.0 işletim sistemine sahip iki yeni akıllı saat tanıtacak. 9 Şubat 2017 tarihinde yeni işletim sistemiyle birlikte resmen duyurulacak olan LG Watch Sport ve LG Watch Style modelleri, aynı zamanda Android Wear 2.0 kullanan ilk akıllı saatler.

10 Şubat günü Amerika için satışa çıkacak olan akıllı saatler, Barcelona'da düzenlenen MWC etkinliğinde Avrupa için görücüye çıkacak. Titanyum ve koyu mavi renk seçeneklerine sahip olacak olan LG Watch Sport, 14.2 mm kalınlığında olacak.

Sport modelinden farklı olarak değiştirilebilir kayışlara sahip olacak olan Watch Style modelinin kalınlığı ise 10.8 mm. Titanium, gümüş ve rose gold olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip olan Watch Style, ince yapısıyla dikkatleri çekiyor. Her iki model de dairesel tasarıma sahip olacak ve ekran tarafında OLED teknolojisini kullanacak.

Üst düzey teknik özelliklere sahip olan LG Watch Sport, 1.38 inçlik bir ekranla geliyor. 480 x 480 piksel çözünürlüğünde olan Watch Sport, 786 MB RAM ve 4 GB dahili depolama alanı sunuyor. 1.2 inçlik 360 x 360 piksel çözünürlüğünde bir ekranla karşımıza çıkan Watch Style modeliyse 512 MB RAM ve 4 GB dahili depolama alanına sahip.

Ekran boyutunun daha büyük olması nedeniyle daha büyük bir bataryaya ihtiyaç duyan Sport modeli 430, Style modeliyse 240 mAh büyüklüğünde bataryayla geliyor. Her iki model de Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıları sunuyor. Hücresel bağlantı, GPS ve NFC desteğine de sahip olan LG Watch Sport, Android Wear 2.0'ın en büyük yeniliklerinden olan Android Pay servisini de kullanabilecek.

Ayrıca akıllı saatlerin suya ve toza karşı dayanıklı olduklarını da belirtelim. Watch Sport modeli IP68 sertifikasına sahipken teknik özellikler anlamında daha güçsüz olan Watch Style modeli IP67 sertifikasına sahip. Son olarak her iki LG Watch modelinin de Google Assistant desteğiyle donatıldığını belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.