Facebook, Station F'te açacağı 'Girişim Garajı'nın detaylarını paylaştı

Facebook, Station F'te açacağı 'Girişim Garajı'nın detaylarını paylaştı

Dünyanın en büyük startup kampüsü olma iddiasındaki Station F''ten ve Facebook'un bu kampüse katılacağından ay başında bahsetmiştik. Facebook, Station F'te nasıl bir rol üstleneceğini nihayet paylaştı. Hem de COO Sheryl Sandberg'in katıldığı bir basın toplantısıyla.

Station F, henüz açılmış değil ama 3 bin masalık bir Startup bölgesi, özel ofisler, 24 saat açık 4 mutfak ve kafe gibi imkanlarla girişimcilerin oldukça ilgisini çekecek gerçek bir kampüs niteliğinde. Fransız milyarder Xavier Niel tarafından kurulan Startup F, Brexit sonrası Avrupa'lı girişimcileri kendine çekmek isteyen Paris için oldukça iddialı bir adım. Facebook'un bu kampüsteki işlevi de azımsanmayacak cinsten.

Facebook'un Girişim Garajı

Yapılan açıklamalara göre Facebook, Startup Garage (Girişim Garajı) adlı yapılanmasıyla kampüste yer alacak. Station F'in kurucu ortaklarından biri olmaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Sandberg, burada girişimlerle çalışarak öğreneceklerinin öğreteceklerinden fazla olduğunu ifade ediyor. Zira Facebook 80 masaya sahip olduğu kampüste Facebook her altı ayda bir 10-15 girişimle çalışacak. Facebook mühendisleri bu girişimlere destek olacak ve her hafta 30 öğrenci Facebook ile 'dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek' için bir araya gelecek.

Chekk, Mapstr, The Fabulous, OneClub ve Karos Facebook'un Station F'te destekleyeceği ilk girişimler arasında ki Facebook'un daha fazla girişime ulaşması elbette zor değil. Zira Facebook'un Fransa'da 32 milyon aktif kullanıcıya sahip olması bir yana Station F, farklı ülkelerden de girişimleri ağırlamaya hevesli. Hatta Türkiye'den de girişimler de katılabiliyor ama masa ücretinin aylık 195 euro olduğunu da hatırlatalım.

Paris Valisi Anne Hidalgo'nun Paris'in teknoloji girişimlerini çekme konusunda Londra'nın en büyük rakibi olduğunu söylediğini ekleyelim. Zira bu konuda Berlin'in oldukça iddialı olduğunu da biliyoruz ki Google da dünya genelinde 6 tane bulunan Google Campus adlı girişimcilik merkezinin sonuncusunu Berlin'de açmayı tercih etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.