Yapı Kredi'den yenilikçi programatik TV reklamı yatırımı

Yapı Kredi'den yenilikçi programatik TV reklamı yatırımı

Geçtiğimiz aylarda mobil uygulama da gözden tanıma teknolojisini getirerek yeniliğe verdiği önemi gösteren Yapı Kredi, bu sefer reklam veren olarak bir yenilikle karşımızda. Reklam hedeflemede programatiği kullanan banka Türkiye’nin ilk izleyici hedeflemeli reklam yatırımlarından birini gerçekleştirdi.

Nedir peki izleyici hedeflemeli satın alma? Programatiğin lokasyon, zaman, demografik bilgi gibi çok farklı kriterde izleyicilerin dijital ayak izlerini analiz ederek bir reklamın doğru kişiye doğru zamanda dijital reklam teknolojileri aracılığı ile TV’de ulaşmasını sağlayan bir reklam satın alma teknolojisi olduğunu belirten Yapı Kredi Marka Müdürü Özge Bakırçalı'nın konu ile ilgili açıklaması:

Ürün ve hizmetlerimizi artık geleneksel reklam yöntemlerinin dışında birçok farklı kanal ve yeni stratejilerle kitlelere duyurabiliyoruz. Programatik reklam da bu kanalların en yenisi ve belki de en önemlisi. Programatik, doğru müşteriye doğru zamanda ulaşmanın yanı sıra otomasyon sistemi sayesinde geleneksel reklam satın alma süreçlerinde reklam veren ve yayıncının karşılaştığı iş yükünü de azaltıyor. Reklama, tek tuşla doğru kullanıcıya kısa sürede ulaşma şansı veriyor. 2017’nin dijital trendlerinden biri olan programatik satın almada biz de Yapı Kredi olarak bir ilki gerçekleştirdik ve uydu alıcısı üzerinden internete bağlı akıllı televizyonlarda TV Programatik’i ilk kullanan marka olduk. Daha ilk yayında Avrupa’daki programatik TV sonuçlarını geçmiş olmamız bu yıl reklam verenlerin, medya ajanslarının ve mecraların gündeminden programatiğin düşmeyeceğinin büyük bir göstergesi.

Gelelim bu reklam yatırımının ile Yapı Kredi'ye katkılarına, televizyonda yayınladığı reklamla hedef kitlesinde yüzde 94,26’lık görünürlük ortalaması elde eden banka, Show TV’de yayınlanan reklamının izlenme süresi ortalaması ise 11,31 saniye olmuş.

Adform ve Zer Dijital Pazarlama'nın desteği ile yapılan programatik TV reklamları ile ilgili Zer Dijital Pazarlama Direktörü Emrah Ateş değerlendirmesi ise olayı özetliyor: "Türkiye’de giderek artan internete bağlı TV penetrasyonu göz önüne alındığında TV programatik işine öncülük etmek istedik ve aldığımız sonuçlar bizi oldukça memnun etti. Önümüzdeki dönemde de dijital platformlar üzerinden ulaşabileceğimiz farklı kanallar ile izleyicilerle buluşma fırsatlarını değerlendireceğiz."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.